KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

A szlovákok megcsinálták, amit nekünk (is) kellett volna: SportZoo – Szlovák Futball 2017/18

2018. április 01. - Beniiiiii

Hol is kezdjem… Volt Magyarországon kezdeményezés egy tisztán hazai fociskártyasor kiadásra az EB sikerét követően. Gondolom, kitaláljátok, mennyire értő fülekre talált, pedig azt a sikert szépen meg lehetett volna lovagolni. Azóta Andorra van, meg Luxemburg, meg Kazahsztán, na mindegy... A szlovákok viszont megcsinálták! Igaz, nekik könnyebb dolguk volt, mivel van saját szlovák sportkártya kiadójuk, amely azonban eleddig csak hokis sorozatokban utazott. A közelmúltban viszont előálltak egy irigylésre méltó focis sorral. Amely felépítésében a prémiumsorokat követi, igaz, a parallelek nem számozottak, csak bizonyos darabszámig limitáltak (100… 1000).

sportzoo_a.jpg

sportzoo_b.jpg

Külön alapsor van a szlovák válogatottnak és a klubcsapatok játékosainak. Akik között nem csak Vida Krisztofert találjuk, de a felvidéki magyar Bénes Lászlót és Saláta Kornélt is. Vagy például a Fradi volt idegenlégiósát Stanislav Sestákot. Érdemes a checklistet böngészni...

A sorozat 24 csomagos dobozokban jelent meg, csomagonként 6 kártyával. Ezek közül 3 aláírt (1 válogatott, köztük akár Hamsik, Skrtel, Weiss, és két klubcsapatos), 25 inzert (az öt inzertsor mindegyikéből 5-5 darab), 20 válogatott és 96 klubcsapatos base. Ami tekintve, hogy a válogatott alapsor 30, a klubcsapatos alapsor 135 darabos, egész jó arány. Természetesen a kártyák különböző számozású parallelekkel is megjelentek. A doboz bolti ára 40 euró körül van, egy csomag 2 euró, az album pedig 8 euróba kerül. A sorozatot kizárólagosan a Kaufland szupermarketlánc terjeszti.

Az illusztrált checklistet itt találjátok:
http://www.tradingcarddb.com/ViewSet.cfm/sid/159709/2017-18-SportZoo-Futbalov%C3%A9-Slovensko

A SportZoo kiadó honlapján pedig (igaz, szlovákul) az információkat itt:
http://www.sportzoo.sk/sk/collection/5/collection

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr3513798656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása