KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Mit várhatunk a World Cup Prizmtől?

2018. április 29. - Beniiiiii

Végignéztem hét teljes kartonbontást, ami alapján bátran kijelenthetem, hogy a Panini nagyon összerakta ezt a sorozatot. A címben feltett kérdésre a rövid válasz: rengeteg izgalmakkal teli bontást, gyönyörű lapokat, szóval, Messiéknek igencsak fel kell kötniük a gatyát, ha ugyanilyen maradandót szeretnének alkotni a meccseken. Először is nézzük, milyen variánsok lesznek:

doboz.jpg
• Base parallelek:

300 darabos alapsor, csapatonként 8-13 játékossal. Ez nagyon változó, nagy vonalakban, minél jobb szereplét vár a Panini az egyes csapatoktól, annál több kártyát pakolt bele. A parallelek, azaz variánsok száma könnyen végtelennek tűnhet, mindenesetre elég nagyot ugrottak, kártyánként és egyenként:

– 5 féle számozatlan, ezüst alapú lap: Base, Silver, Laser, Hyper, Mojo

– 1 féle számozatlan mozaik (melyet kartonból nem láttam, vélhetően Blasterből jön majd): Red Mosaic

– 3 féle Wave, azaz többszínű számozatlan lap: Black/Gold wave, Orange/Green wave és Red/Blue wave. Utóbbit szintén nem láttam kartonból előbújni, vélhetően ez is valamilyen speciális kiszerelés extrája lesz.

– 13-féle számozott, ezek elnevezése és ritkasága: Blue #/199 • Red #/149 • Light Blue Lazer #/125 • Purple #/99• Orange #/65 • Pink Lazer #/40 • Green Crystals #/25 • Camo #/20 • Gold Lazer #/15 • Gold #/10 • Gold Power #/5 • Blue Shimmer #/5 • Black 1/1. Ezek közül a Blue Shimmer /5-ös lap kizárólag az 1500 exkluzív kiadású „1st off the line” dobozban fordult elő, (a másodlagos piacok most hemzsegnek ezektől). Mivel a legmagasabban számozott lap "csupán" /199-es és nem /249-es vagy /299-es, mint a korábbi Euro Prizmben és Selectben, már ennek az értéke is jóval komolyabb, mint a legutóbbi hasonló sorozatok legmagasabban számozott lapjaié!!!

– Valamint kartononként átlagosan 1db sima ezüst, de cirill-betűs variáns.

Ez mindösszesen 23 darabos szivárvány, amit már 15-20 darabig is nagyon nehéz lesz kigyűjteni, de ugyanakkor ez is biztosítja azt, hogy a ritkább előfordulású lapok értéke nem fog egyhamar elinflálódni, sőt!

Laser Parallelek:
laser.jpg
Silver, Hyper, Mojo és Wave parallelek, alul egy Silver inzerttel:
prizmek.jpg
Számozott parallalek:
szamozottak.jpg

• Könnyű inzertsorok:

– Connections: azaz a duo lapok, összesen 20-féle (tehát nincs mind a 32 csapatból)

– Fundamentals: a csapatok alapemberei, 25 kártya

– New Era: a feltörekvő fiatalok, 25 kártya

– Scorers Club: a gólvágók, 30 kártya

Ez a négy inzertsor egyenként négy variánssal jelent meg: Base, Silver, Gold #/10, Black 1/1. Megfigyelésem szerint közülük dobozonként mindegyik Base, kivéve egyetlen egyet, amely Silver vagy számozott (de mivel /10-es a leggyakoribb, így ezek nagyon-nagyon ritkák).

inzertek_2.jpg

• Nehéz inzertsorok:

– National Landmarks: csapatonként 1, azaz összesen 32 kártya. Kartononként 1 darab várható, azaz ebben a tekintetben a Pride of Europe és Kaboom! lapokhoz hasonlóan „case hit”.

– Group Stage: A nyolc csoport beosztásával, összesen nyolc lap

– Host Cities: a meccseket rendező városok, összesen 11 lap

– World Cup Champions: az eddigi vébék győztesei, 20 kártya

– Mascot: azaz a vébé kabalafigurája, Zabikava – egyetlen lap

Ezen öt sor lapjai négy variánsban jelentek meg: Silver, Mojo #/25, Gold Power #/5, és Scope 1/1. A National Landmarks-ból egy-egy darab garantált minden kartonban, a többiből átlagosan 2 darab jön, de nem fajtánként, hanem összesen, igaz utóbbiak dobozaiban az egyik számozott általában /20-as vagy /15-ös. Sok kartonban ezek azonos inzertsorból jönnek, azaz 2 History vagy 2 Group Stage.


• Aláírtak:

– Signatures set: azaz a 47 darabos aláírt-alapsor, benne olyan nevekkel, mint Dybala, Messi, Maradona, Batistuta, De Bruyne, Neymar, Pelé, Rivaldo, Dele Alli, Rooney, Kane, Martial, Henry, Neuer, Klose, Rumenigge, Sigurdsson, Ihenacho, Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Morata, Torres, Puyol, Cavani, Suarez, Valderrama, Coutinho, Chicarito, Schmeichel, Ljungberg, Vieira…
Paralleljei: Base, Prizms #/25, Gold #/10, Black 1/1.

– Road to Russia: a vébére ki nem jutott sztárcsapatok 1-1 aláírt lapjával, összesen 5 játékossal: Pulisic, Odegaard, Bale, Belotti, Alaba

– Road to the World Cup: ez a sorozat egyetlen on-card aláírt szettje, benne Ronaldo, Vidal, Morata, Bale, James Rodriguez, Ozil, Neymar… Összesen 9 kártya.

– Signature Moments: 5 aláíróval: Maradona, Robben, Götze, Müller, Donovan.

– A krém a tortán pedig a 18 darabos DUO, a szintén 18 darabos TRIO és a 11 darabos QUAD aláírt sorok. Nem emelem ki mindet, de ezek brutális lapok, például az angol Quad, melyen az aláírók: Kane, Rooney, Shearer és Sir Bobby Charlton. Nézzetek Checklistet és hüledezzetek. Tényleg!

au.jpg

au_2.jpg

Rossz doboz a fentiek alapján tehát nincs (legfeljebb szívünknek kevésbé kedves aláíró vagy alacsony számozású parallel), de mégis, mi jöhet egy dobozból?

• Dobozonként 24 csomag, azokból egyenként hat lap (bár én láttam 8 kártyás csomagokat is), melyekből 5 base és egy valami más. Ez parallael, inzert vagy aláírt.

• A dobozonkénti 24 csomagból átlagosan 11 számozatlan „Prizm” variáns jön, 2 számozatlan Wave, 3 számozott, és 8 inzert. Ám nem minden doboz egyforma. Három alaptípusuk van:

– „Laser-doboz”, melyben az összes számozatlan „Prizm” lap (11-12 darab) Laser-variáns, ezekben Wave sem fordul elő, van bennük viszont 5 számozott, és 8-9 inzert.

– „AU-doboz”, melyben az összes számozatlan „Prizm lap”-ból 6 Silver, 5-6 vegyesen Hyper/Mojo (Laser tehát nincs benne egy sem), átlagosan 2-3 Wave, 8-9 inzert és a box-hit: az aláírt kártya!

– „Inzert-hit” doboz: 10-11 Silver/Hyper/Mojo vagy Laser variánssal, 3 számozottal, 8-9 inzerttel, valamint 1 darab az általam korábban „Nehéz Inzert”-lapoknak nevezettek közül.

– A Box-hit vagy aláírt, vagy #/40-ig, vagy alacsonyabban számozott lap.

– Kartononként a 12 dobozból átlagosan 7 aláírt jön (extrém kartonokban találtak már 5-öt, de 11-et is). A hétből általában 6 darab a Signatures set-ből jön, de egy (néha kettő) stabilan a többi aláírt inzertsorból.

csomagok.jpg

Összességében egy dobozból tehát számíthatunk:

– 120 Base lapra

– 10-11 ezüst, számozatlan parallelre (vagy mind Laser vagy mind Silver/Hyper/Mojo)

– 2-3 számozatlan, de színes parallel Wave lapra

– 2, 3 vagy 5 számozott parallelre (átlagosan 3-ra), ezek közül az AU-nélküli dobozokban minimum egy /40-es vagy alacsonyabb számozású

– 7-8 „könnyű” inzertre

– És a végére hagytam a Box-hit-et, amely vagy aláírt lap vagy 1 „nehéz inzert”, vagy #/40-es (vagy még alacsonyabb számozású) parallel.


Ha még nem zavarodtatok össze teljesen , a checklistet itt találjátok (a checklist fülre kattintva):
https://www.cardboardconnection.com/2018-panini-prizm-world-cup-soccer-cards

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr9913879368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása