KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Fociskártyák és matricák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Ezer forintos aláírást pakolt a Futera Gera Zoli 1/1-es kártyájába

2018. október 20. - rosencrantz

Amit most 850 ezer forintért árul valaki eBayen!* De kezdjük egy kicsit korábbról. Néhány hete tűnt fel az eBayen. E blogon is azt írtam, hogy a sorozatban csak egy magyar lap jelent meg, Bogdán Ádám "mosócetli"-darabos kártyája. Nem tévedtem, hiszen a Futera által kiadott hivatalos checklisten (ellenőrzőlistán) csak az szerepelt, Geráé nem. Akkor most mi van?

Nos, a Futera közismert arról, hogy sorozataiban nem tartja a saját checklistjét, mindig belepakol jó pár, azon nem szereplő extrát is. Így Gera lapja is ilyen nem várt extra lehet nagy valószínűséggel. Ugyan rákérdeztem a kiadónál, de a szokásos válaszokat kaptam csak, ne tőlem kérdezze, hanem a másik ügyosztályt / nem én vagyok az illetékes / fogalmam sincs, érdekes kérdés, de mást kérdezzen... Szóval a szokásos, fizess csilliárdokat a dobozainkért, de válaszok, azok nincsenek. Mindegy, a kártya eredetiségét nem kérdőjelezem meg.

Csakhogy a Futera nem ilyen aláírásokat szokott a kártyákba tenni, de nem ám, hanem azok mindig rálógnak pár vonással a kártya szélére, a keretre, hogy mutassák, a játékos bizony ezt a kártyát írta alá, és nem csupán egy ilyen-olyan forrásból származó cetlit pakoltunk bele a csilivili 24 karátos aranyhártyával bevont cuccba. Nos, Gera kártyáján az aláírása jól láthatóan belül marad a kereten. Tehát az bizony jó eséllyel "ilyen-olyan" forrásból származik. Amire egész véletlenül rá is bukkantam.

2018-10-20-a.jpg

A Footy Autographs árulta, amely egy nagy angol foci-emléktárgy webáruház, a gyűjtők hitelesnek tartják az általuk árult aláírt tárgyakat. Igen, 3 angol fontért, ami ezer forint. A két aláírás hasonlósága szembetűnő, ilyenkor mindig a vonalvezetést kell figyelni. Egész biztosan korábbi darab, hiszen Zoli az elmúlt években ennél már jóval szűkebben ír alá, a végén a hullámvonalat már nem húzza el ilyen hosszan jobbra. Ráadásul az a két vonal (a G betű tetejénél) vélhetően a mezszáma, a Fulhamben pedig 2008-2011 között a 11-est viselte. Kétségtelen, hogy a vonalvezetésük megegyezik, és mivel ő manapság is úgy ír alá, hogy a szignójában (főleg a kezdő G-betűben) "ennyi játék benne van", így igen sanszos, hogy a Futera is ugyaninnen szerezte a maga aláírását, amit a kártyájába pakolt.

2018-10-20-anim.gif

Tanulság az nincsen, hacsak nem annyi, hogy rossz lóra tesz az aki a kártyákat gyűjti. Céget kell csinálni, felvásárolni a cuccokat, és 24 karátos aranykörítéssel a százszorosáért vagy az ezerszereséért árulni. – Ezt persze nem komolyan írom, csak amolyan irónia, hiszen a Panini és a Topps ezt sokkal korrektebben csinálja, többet vagy kevesebbet, de minden játékosnak fizetnek az ő kártyáikra kerülő aláírásokért.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

*: Zoli kártyája annak ellenére, hogy 1/1 (azaz csak egy darab készült belőle) messze nem ér ennyit. Más Futera lapokhoz képest sem. 100 dollárt mondjuk lehet érte adni, de már az is elég magas ár. Jelentek meg hasonló aláírt 1/1 Futera kártyái korábban is, azok 60-80 dollár közötti árakon keltek el. Lásd alább a PWCC adatbázisának infóját.

2018-10-20-f.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1114312239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.