KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Mindennek a legalja: abroszdarabos kártya

2019. február 24. - Beniiiiii

Az elmúlt években számos csodaszép úgynevezett relikvia-darbos kártya jelent meg a Panini és a Topps sorozataiban. Ezekből a legtöbb mez vagy címerdarabos volt, egy-egy sorozatban pedig cipő-, sőt stoplidarabos kártyákkal is találkozhattunk. Minél látványosabb ez a relikvia-darab a kártya annál kapósabb volt. Most viszont a Topps egy olyan kártyát jelentetett meg, ami nem kis felháborodást keltett a gyűjtők körében.

Történt ugyanis, hogy az amerikai baseball liga történetének eddigi legnagyobb összegű aláírására került sor, amikor a szabadügynök Manny Machado 10 évre 300 millió dolláros (százmilliárd forintos nagyságrendű) szerződést írt alá a San Diego Padres csapatához (akit érdekelnek ennek részletei, kattintson ide). Amerikát a rekordok éltetik, Faragó Ricsiék NFL-közvetítéseiből már tudjuk, hogy minden meccsen megdől valamelyik. Nyilvánvaló volt, hogy a baseball-sorozatokat kiadó Topps valami különlegességet kihoz az alkalomra. Na de ilyenre azért senki nem számított:

2019-02-24-b.jpg

2019-02-24-a.jpg

Hogy mi figyel ebben a kártyában? A megfejtés a bal felső sarkában figyel: EVENT-USED TABLE CLOTH. Ami magyarul nagyjából ennyit tesz: Eseményen használt asztalterítő. Igen, belepakolták egy kártyába a szerződést bejelentő sajtótájékoztatón a játékos előtt található asztalra terített abroszt.

A gyűjtőközösségek háborognak, a Topps Twitter-oldalát ellepték a hangos, vagy éppen vicces mémekkel teli, de egytől-egyig kritikus hozzászólások (angolul tudóknak érdemes rálesniük), lényegében mindenki ki van akadva, hogy viccet csinálnak a gyűjtésből, és komolytalanná teszik a sportkártyákat, hiszen egy abrosznak semmi köze ahhoz. Ha valami annyira különlegeset akartak volna, vették meg volna a mezt amiben nyilatkozott, akkor valami igazán értékeset adhattak volna a közösségnek, és arra senki nem sajnálná a pénzt.

Amellett, hogy együttérzésünkről biztosítjuk a baseballkártya-gyűjtőket, szeretnénk pár ötletet is adni a Topps-nak, esetleg milyen további kuriózumszámba menő relikviadarabokat pakolhatna a következő sorozatokba:

• Olyan szurkoló mezének darabja, amit Lionel Messi látott a Nou Camp stadion egyik emeleti szektorában ülő nézőn.

• Robert Kraft (a New England Patriots nemrég prostitúciós botrányba keveredő 77 éves tulajdonosa) kondomdarabja.

• Egy Michael Jordan által visszautasított, alá nem írt kosaraskártya. (Amióta exkluzív szerződése van az Upper Deck-kel, csak az ő kártyáikat vési alá.)

• Maradona kártyájába például tehetnének egy összetekert százdolláros-darabot.

• Paul Gascoigne kártyájába egy angol sör címkéjének darabját (akit 2008-ban magával hozott az Iron Maiden Budapestre a Sziget Fesztivál 0. napján tartott koncertjükre, de annyira kiütötte magát, hogy itt hagyták.)

• Egy a Santiago Bernabéu stadion felett elrepülő galamb tolla.

És végül, de nem utolsósorban, végre megcsinálhatnák nagy álmomat, amely gyűjteményem éke lehetne: egy Pinyő Mester agydarabos kártyát (magyarul: nem lenne benne semmi!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr6314645479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása