KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Két Ronaldo 1/1 hat hét alatt – az egyik ráadásul Magyarországon

2019. május 21. - Beniiiiii

2016 december 30-án, szilveszter előestéjén jelent meg a Select Soccer 2016-17 sorozat. Egyik különlegessége az volt, hogy a 300 darabos base-sort három, egyenként 100-100 darabos részre osztották, ezek típusonként eltérő dizájnnal jelentek meg, és persze a lapjaik is különböző gyakorisággal jöttek a csomagokból. Ez persze arra is lehetőséget adott, hogy egyes játékosok ezekből kettőben, vagy akár háromban is előforduljanak.

Természetesen a legnépszerűbbeket beletették mindháromba, ilyen volt Luis Suarez, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo, vagy éppen Gareth Bale. Ennek elsősorban az az értelme, hogy egyrészt pont háromszor annyi számozott parallel (azaz színváltozat) lesz belőlük, mintha normál alapsort jelentettek volna meg, és így a rájuk hajtó gyűjtőknek is több ritka lap jut, gyakoribb az öröm, többeknek is adatik. Másrészt némileg trükközni is lehet velük. Ugyanis a legkitartóbb gyűjtők bizony addig vásárolják a terméket, amíg a kedvencükből (vagy akire hajtanak) még húzhatnak ritka, leginkább fekete, 1/1-es lapot.

Ezek szakszóval a "chase card"-ok (bocsánat, jó magyar fordítást nem tudok rá). Azaz, amiket kersenek (üldöznek) a gyűjtők, és vásárolják a dobozokat, kartonokat, bontásokban a spotokat, hátha kijön életük NAGY lapja. A Panininek pedig pont az az érdeke, hogy ezek minél később bújjanak elő, minél hosszabb ideig tartson ez a fajta hajsza, hiszen addig is jobban fogy az adott termék. Nincs ezzel semmi baj, a piac így működik, amikor lényegében egyetlen cég diktál, az nem fog a saját érdekével ellentétesen cselekedni. Ez viszont most elég szembetűnően tetten érhető volt. Mégpedig Cristiano Ronaldo három-féle 1/1-es lapjával.

Az elsőt nem tudom, mikor húzták, de azt vissza tudtam keresni, hogy 2007 márciusában, tehát három hónappal a termék megjelenése után már gazdát cserélt az eBayen. Mondhatjuk úgy is, hogy ez volt a "csali". Nem fogunk beszállni a "Messi vagy Ronaldo a jobb" vallásháborúba, ezért mondjuk úgy, hogy a világ holtversenyben legnépszerűbb játékosáról beszélünk. Ha egy ilyen lapot kihúznak, majd az eBayen is elérhető lesz, annak híre megy a Facebookon és a gyűjtőfórumokon, sokan látják, még többen kapnak kedvet, és fogynak a dobozok. Az első lépés megvolt: a Panini megkapta a hírverést.

Tehát az első három hónap után előbújt, a másik kettő meg lapult rendesen. Egészen mostanáig, nagyjából egy hónap különbséggel bukkant elő mindkettő. Majdnem két és fél évvel a sorozat megjelenése után.

A második ráadásul idehaza, Magyarországon, a Best Sportcards Corner bontásában, azóta is egy (hihetetlenül) szerencsés magyar gyűjteményének legféltettebb kincse. Igen, ezekből a dobozokból bármikor bármi kieshet, hiába nyílik a 80-90%-a Amerikában, bizony ugyanolyan eséllyel jöhet ilyen kivételes lap a Magyarországra eljutó dobozokból, mint amazokból!

Ebből a "magyar" kartonból ráadásul három fekete 1/1 lap jött, valamint további három zöld /5-ös és három arany /10-es, ami nemhogy egészen rendkívüli, extrém szerencse, hanem lehetséges, hogy ez volt minden idők leggazdagabb Select kartonja!!!

2019-05-18-best.jpg

A második, a "magyar" CR7 1/1 kártya 2019. április 9-én, a Best Sportcards bontásában.

2019-05-18-austin.jpg

A "harmadik" pedig a GotBaseballCards amerikai bontásában, 2019. május 16-án.

Az, hogy a Panini ezt a két "chase card"-ot ilyen hosszú idő után, de ilyen kis különbséggel "adta oda" vélhetően azt jelenti, hogy a sorozat már a vége felé járhat, kifutóban van, nem lehet már belőle túl sok karton. Ám ez egyáltalán nem rossz hír a gyűjtőknek! Sőt!

Ronaldo csak egy játékos a sorozatból, jómagam is számos bontást láttam mostanság, és igen gazdag volt szinte mind, feltűnően több a fekete, zöld és arany színváltozat (1/1, #/5-ös, #/10-es) a korábbiakhoz képest. Röpködnek az eddig visszatartott ritka és értékes lapok, számos sztárjátékos eddig komoly ritkaságnak számító aláírt kártyája is most kezdett el csak igazán hullani. Azaz a Panini most tényleg "odaad" mindent, ami eddig vissza volt tartva, mégpedig jobbára csokorban.

Nincs ezzel semmi baj, ez egy ilyen műfaj, így működik, dekára van kimérve minden, és most pont olyan időszaka van ennek a sorozatnak, amikor "hullik a manna"!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr4814834322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása