KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Az év sorozata (eddig): Immaculate Soccer 2019

2019. július 21. - Beniiiiii

Kicsit kések a bejegyzéssel, de most kivételesen meg akartam várni, amíg jó néhány bontást meg tudok nézni. A 6 kártyás dobozok ára 400 dollárról indult, de olyan ütemben fogyott, hogy nemrég 10%-kal megemelték. Dobozonként 1 base, 2 mezdarabos, 2 aláírt, és egy további lap található benne, utóbbi lehet mezdarabos, cipődarabos, kapuskesztyű darabos, illetve ezek aláírt változatai.

00_8.jpg

Rögtön egy számítással kezdek. Dobozonként ugyanis csupán egy base lap található benne, és mivel ennek /65-ös, /25-ös, /10-es s 1/1 variánsai vannak, és az alapsor 100 lapból áll, így máris tudjuk, hogy 101*100, azaz 10.100 doboz jelent meg, ami 1683 kartont jelent. Ehhez képest, mivel több, mint 30 inzertsor található benne, tele van 1/1 lapokkal. Részletekbe most nem megyek, de összeszámoltam: 860 1/1-es lap található benne, úgy, hogy nem számoltam bele az összesen 80db /2-es (laundry) Tag Autograph kártyát és a mezek hátoldaláról a nevek betűit tartalmazó összesen 191 db Nameplate lapot, melyek – mivel mind más betűt tartalmaznak – akár 1/1-nek is tekinthetők, bár a számozásuk nem az. Ha azokat is ideveszem, akkor 1141 db 1/1 vagy azzal egyenértékű kártya jön ki. Így kartononként átlagosan 0,51 1/1-es lap, illetve 0,68 1/1-es vagy azzal egyenértékű található benne. Ugyanez lefordítva egy-egy dobozra, 8,5%-os esély hivatalos 1/1-re, illetve 11,3%-os esély 1/1, vagy azzal egyenértékű kártyára. Azért ez kimagasló sansz a többi sorozathoz képest, persze nemcsak ez számít.

A sorozat számos egyszerűbb mezdarabos inzert-szettet tartalmaz, ha elhagyjuk a fantázianeveket, akkor tömören, balra mezdarab, jobbra mezdarab, balra nagy mezdarab, jobbra nagy mezdarab, balra két kisebb mezdarab… a többit a fantáziátokra bízom. Ám ezeken felül ugyanúgy megtalálhatók benne cipődarabosak, mint az első Immaculate-sorban, és újdonság, hogy egy kapus inzertsorban csupa kesztyűdarabos lap is megjelent.

A mezdarabosak között találhatók „óriás címer”-darabosak, laundry tag-et tartalmazók (azaz mosócetlisek, melyek a baseball-kártya gyűjtők körében számítanak etalonnak, mondván, abból tényleg egy darab van minden mezen, és csak egy kártyába kerülhetnek, olyan kicsik), továbbá… megint csak a fantáziátokra hagyatkozzatok.

Az aláírtak között találhatók 1, 2 vagy akár négy mezdarabot tartalmazók…

Ellenben valamivel kevesebb az oncard aláírt az előző szériához képest…

Van viszont pár óriási extra benne, például kis könyvecske-szerű úgynevezett bookletek, amelyek kihajthatók, egyik felükön mezdarab, vele szemben oncard aláírás…

És megjelent pár igazi meglepetés is, nevezetesen 1-1 kiegészítő aláírt a World Cup Prizm 2018 sorhoz (99db Messi oncard aláírt), és a Nobility Soccerhez egy Roberto Baggio szintén oncard Crescent Signatures kártya. Ezek általában (de nem mindig) plusz kártyák, tehát ezekben a dobozokban velük együtt 7 kártya található.

A sorozat teljes checklistje itt található. Brutális, üljetek le, és úgy mélyedjetek bele:
https://www.cardboardconnection.com/2018-19-panini-immaculate-collection-soccer-cards

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr3414973686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása