KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Emlékeztek a nejlonszatyor Messi-mezes afgán kisfiúra? Nos, nem ő volt az első...

Mikre nem bukkan az ember...

2019. augusztus 30. - Beniiiiii

Két és fél éve járta be a világsajtót, hogy egy afgán Messi-rajongó kisfiú nejlonszatyorból fabrikált mezt magának. A történet felemásra sikerült, Messi igazi, aláírt mezt küldött neki, ezzel akaratlanul is célponttá tette... Aki akar, olvasson utána.

2019-08-30-0.jpg

Ezt a fajta csíkos nejlonzacskót mi magyarok is jól ismerjük, számos boltban most is ilyenekkel szolgálják ki a kevésbé környezettudatos vásárlókat... Csakhogy nem feltétlenül újdonság a nylonmez!

A hetvenes évek a minden tücsköt-bogarat összegyűjtök időszaka volt, akkoriban még a klubok sem abból éltek, hogy százmillió euróért vettek egy játékost, akinek a mezeladásiból a dupláját keresték, és még csak nem is 30-40 ezer forint volt egy hivatalos mez, pláne nem változtattak színt, csíkozást minden évben, hogy ciki legyen a lelátón a tavalyi mezben virítani...

A fenti, fociskártyacsomagokhoz hasonló kis pakkokban árult - mai szemmel hihetetlenül gagyi, ám árában vélhetően igen barátságos - nejlonmezeket az 1972/73-as szezonban árulták Anglia-szerte. A forgalmazó A. Prescott & Co. Ltd. ezeken kívül főleg kisebb-nagyobb futballzászlók forgalmazásából élt.

A képek és részben az információk forrása a Cartophilic

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1515032688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2019.09.01. 19:23:02

Már úgy kb 1989 óta nejlon és nem nylon.

( Egyidejű a dízel helyesírásával)

Beniiiiii 2019.09.01. 21:59:38

@gigabursch: Legyen, és köszönöm :)
süti beállítások módosítása