KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Több tízezer új Kobe-emléktárgy lett eladó az eBayen órák alatt

2020. január 26. - Beniiiiii

Elképesztő tiszteletlenség, nyomdaképes szavakat nem nagyon találok. Amikor megláttam az első hírt Kobe Bryant haláláról, azonnal megnéztem, csupán 48 db sportkártyáját és más "emléktárgyát" (memorabilia) listázta újként az eBay. Azaz ennyit töltöttek fel eladásra a halálhírét közvetlenül megelőző 12 órában. Pontosan egy órával később ez a szám már elérte a 3000-ret. További egy órára rá, már 4500, 12 órára rá pedig 43.000, azaz negyvenháromezer "új", eladásra frissen feltöltött Kobe-emléktárgy (köztük sportkártya) található az eBayen.

Ez a 43 ezer friss feltöltés önmagában a korábbi mennyiség több, mint duplája. Ezek eddig nem voltak eladók, jól elvoltak a polcon, albumban, falon, szekrényben... Most hirtelen egy csomó embernek jutott az eszébe, hogy nincs is szüksége rá. Nahát!

2020-01-26.jpg

A fenti képernyőkép 1 órával a halálhíre után készült, azóta a 23 ezer feltöltés már 63 ezerre nőtt.

Tisztességes sportkártya- aláírás- és emléktárgy-gyűjtő csoportokban egy friss halálesetet követően azonnal eladás-stop lép életbe, hol csupán egy hétre, hol a temetéstől számítják az egy hetet. Szinte magától értetődő, az elhunyt iránti minimális tisztelet jegyében. Az eBayen azonban arc és név nélkül árulnak az emberek, szörnyülködés helyett vegyük tudomásul, hogy sajnos ilyen világban élünk, a pénzéhség továbbra is sokaknál győzi le a tiszteletet.

R.I.P BLACK MAMBA!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr8715429594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.01.27. 13:02:16

Nem feltétlen értem, miért tiszteletlenebb most, mint egy héttel később? Mi változik egy hét alatt? Szerintem egyébként hülyeség rögtön túladni ezeken a cuccokon, idővel biztos többet érnek majd (mármint az aláírt, egyedi holmik).

Nagy Zoltán 989 2020.01.27. 14:01:27

Miért lenne tiszteletlenség? Ez már régóta nem csak sport, hanem (show)business.

Zed is not dead yet 2020.01.27. 14:33:32

Ki ez a Kobe? Gondolom nem róla kapta a nevét az ebook-olvasó.

Na jó, komolyra fordítva: aki árulja a marketing trash-t, annak ez a fickó csak egy név és egy alkalom a bizniszre. AKi megveszi, annak nyilván van valamilyen motivációja a vásárlásra. Ha vannak ilyenek, akkor nyilván akad eladó is, mert a világ már csak ilyen. Amikor anyám meghalt, senki nem árult emléktárgyakat ennek kapcsán a zebéj-en - hmm, én se, micsoda kihagyott bizniszlehetőség.

Szerintem a csávónak már tök mindegy, nem is tiszteletlenség addig, amíg nem a halálával gecimódon viccelődő tárgyakat kezdenek el árusítani. Azzal együtt geciszar egy világ ez, ahol folyton valakinek a halála teremti meg a legkiválóbb bizniszlehetőségeket, de ez nem újkeletű dolog. Valaki mondta egyszer mikor kérdezték, hogy mit akar csinálni egy festő képeivel, amikből sokat megvásárolt, hogy "most még semmit, hiszen még él". És ez a sztori is van vagy 100 éves.

exilis 2020.01.27. 15:12:36

Ami még ennél is nagyobb tiszteletlenség, hogy a halála után rámegyek az ebayre, és azt lesem hányan kínálják eladásra az ereklyéiket, hogy aztán ebből egy jó kis kattintásvadász, Index címlapos poszt születhessen.

Trendy-fashion 2020.01.27. 16:53:07

Kosz a tippet, most jut eszembe nekem is van par kobe szarom a polcon. Ty!!

Beniiiiii 2020.01.27. 19:20:38

Ez a blog a sportkártyagyűjtés szép oldalát igyekszik bemutatni, most szót ejtettünk a sötétebbikről is. Ez a világ áll gyűjtőkből és kereskedőkből, a kettő nem válik el élesen, nem vagylagos, de vannak arány- és szemléletbeli különbségek. Aki egy ilyen alkalomkor nem tiszteli a halottat, egy generáció inspirálóját, aki nagyon sokaknak mutatta meg, hogy önbizalommal és munkával nagy célokat is el lehet érni..., hanem csak az üzletet látja benne, és ilyenkor válik hirtelen eladóvá, ami eddig gyűjteményben pihent, az bizony hullarabló, ezt nem érdemes szépíteni. Van aki szerint miért ne adja el, ha most van ára, más gyalázatnak tartja. Most kábé öt-tízszer annyiért kelnek el a kártyái, mezei, az aláírt labdák, fotók, újságok, mint két napja, amikor még élt. Ez le fog csengeni egy-két év alatt. Az egészben a mérték a meglepő. Kobe legalább tízezer sportkártyát írt alá, ha épp nem volt késésben, a legtöbb embernek megállt egy aláírásra vagy fotóra. Pont az ő rajongókra szánt idejét, kedvességét pénzzé tenni, pláne perceken belül egyszerűen gustustalan.
A világ amúgy pont attól szép, hogy nem látjuk egyformán a dolgokat. Mi belülről így látjuk, ebben határozott a véleményünk, de nem baj, ha másé ettől teljesen eltér. Ez nem egy vádeljárás és nincs esküdtszék ;)
süti beállítások módosítása