KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Match Attax Premier League – Hero Pack

2017. október 07. - Beniiiiii

pl_heropack.jpgAngliában ilyen kosarakban (is) árulják a Premier League Match Attax szériát (szabadon kint vannak, nem a pult mögött mint nálunk, és nem sóhajtoznak az eladók, ha kérsz belőle). A lényeg egy kis feliraton van: 750 csomag van benne, és abból 4db Hero Pack. Azaz minden 188.

Igaz, hogy nálunk a friss BL-sorozat minden 30-as dobozában van egy Hero Pack egy limitálttal (legalábbis ez van ráírva), ami ehhez képest 6-szoros előfordulás, csakhogy ebben a 4db PL Hero packban benne van kivétel nélkül az összes (8db) arany limitált lap. Kereskedelmileg bomba húzás (ki ne nyúlna bele ezután), ám egy kicsit alávág a másodlagos piacnak.

A limitált persze legyen ritka, az adja az értékét, de ha kevesekhez kerülnek, viszont nekik teljes színsorok jutnak kapásból, az alávág a csereberének. A dolog másik olvasta viszont az, hogy átlagosan ez nagyon jó limitált-előfordulási arány, hiszen ezek 9db-os csomagok (8 Gold limitálttal), és a 750 csomagra ez 32 Limitált lap, azaz átlagosan kb. minden 23. csomagból jön limitált, ráadásul Gold. Ez viszont a másodlagos piacon fogja lefelé hajtani az árakat. Azaz ez a "kiszerelés" mérsékli a csereberét, és csökkenti a gyűjtemények értékét.

(Egészen elképesztő, de ennek következtében egyes Silver és Bronz limitált lapok ritkábbak is lesznek, mint a Gold-ok.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr7313513017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása