KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Mennyit ér a kártyám? – így lehet rákeresni

2018. június 24. - Beniiiiii

Sokan vagyunk, akikhez olykor egy bontásból vagy kedvezőnek tűnő cseréből/üzletből olyan kártyák is kerülnek, melyek mozdíthatók, azaz nem a személyes gyűjteményünk örök darabjai. Ha egy ilyen lapot továbbcserélnénk vagy eladnánk, hasznos egy olyan eszköz, amely valamilyen támpontot ad az értékét illetően. A legtöbben az eBay eladásokat szokták nézni, de sajnos az már csak 3 hónapra visszamenőleg mutatja az adásvételeket. Ugyan a Beckett a kosarasokhoz hasonlóan néhány hónapja a focis lapokra is kiad "price guide"-ot, ám az előfizetéses, és nem olcsó.

A PWCC aukciósház azonban most elérhetővé tett egy olyan eszközt, amelyben 2004 óta 200 millió eBay adásvételben kereshetünk. Használata regisztrációhoz kötött, de ingyenes.

pwcc-1.jpg

A regisztrációt és belépést követően a nyitólapon az "Investors" menüt lehajtva a "Market Price Research"-re kell kattintanunk.

pwcc-2_1.jpg

Majd itt a szabadszavas keresőbe beírni, mely kártyának az adásvételeit mutassa. Fontos még, hogy az ár-intervallum csuszkát át kell állítani, mert alapból csak az 50$ feletti eladásokat mutatja, ezt célszerű 0$-ra lehúzni. Továbbá szűrni tudunk arra, hogy csak az aukciókat, csak a fix áras adásvételeket, vagy mindkettőt mutassa.

pwcc-3.jpg

A találati listán beállíthatjuk, hogy a legdrágábbtól, a legolcsóbbtól, vagy az időben legközelebbitől/legtávolabbitól kezdve listázzon.

Vannak hasonló eszközök, de ennek a használata meglehetősen egyszerű, elég nagy mintában kereshetünk vele, ráadásul ingyenes. Azonban ez sem csodafegyver, sajnos pár komoly hibája is van:

• Szinte csak a prémium kártyákat mutatja, sima Adrenalyn XL vagy Match Attax lapokból az egyszerűbbeket nem. Azért jó néhány limitált lapot elő lehet csalni vele, de messze nem az összest.

• Ha jól vettem észre, csak az ebay.com eladásait mutatja, a nemzetközi oldalakét (ebay.co.uk, ebay.de, ebay.ca...) nem.

• Az eladókra vagyunk utalva, mert az eBayes termékek elnevezése alapján keres, tehát ha az eladó annak idején pontatlanul nevezte meg a kártyát (rossz sorozathoz sorolta, vagy elütött valamit a nevében, esetleg Messi helyett Ronaldo-t írt, mert híres focista ez is, az is), akkor vagy nem mutatja az adott kártyát, vagy nem odavalót is betesz a találati listára. Mivel nem mutat képet mindegyikhez, így fals információt is kaphatunk.

A PWCC Marketplace címe: https://www.pwccmarketplace.com/

Ezen belül az eBay eladásokat listázó oldal: https://www.pwccmarketplace.com/market-price-research

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr6114067955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása