KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Puskás-aláírt kártyával érkezik az eddigi legdrágább fociskártyasor, az Eminence Soccer

2018. június 07. - Beniiiiii

Hát, lassan a műtárgynál is komolyabb befektetés lesz egy-egy ritkább fociskártya. Eleinte egy Messi, Maradona, Ronaldo vagy Pelé aláírt lap is annak ígérkezett, csakhogy ezeket az aláírókat a Panini már olyan sok sorozatba „belepakolta”, hogy az áruk ugyan továbbra is magas, de az unikum jellegük már rég elveszett – magyarul kicsit elinflálta őket. Most viszont olyan sorozattal rukkolnak elő, amely telis-tele lesz legendák aláírásaival. Köztük Puskás Ferencével.

Mégis hogyan? Hát úgy, hogy az övé is (ahogy sok más régi legendáé) úgynevezett „Cut-Signature”, ami annyit tesz, hogy egy régi, hiteles aláírást, amit mondjuk egy képeslapra írt, vagy egy levélre, esetleg egy csekkre, belepakolnak egy jó vastag kártyába.

Pár tipikus Cut-Signature. Az első abból az időből, amikor a Panini alapítói még meg sem születtek (persze ezek nem ebből a sorozatból valók, csak a típusuk azonos):

01_17.jpg

02_17.jpg

03_18.jpg

Dobozonként 10-15 kártya lesz benne, ezek között lesznek „átlagosak”, és más sorozatokból is ismert ún. HOT Boxok, amelyek tele vannak pakolva minden elképzelhető jósággal.

A dobozár 9000 dollár lesz (Forrása: Dave&Adams), azaz vámmal és ÁFA-val 3,3 millió forint.

Szerintem simán bírna magasabbat is a bevezetéskor, hiszen rászabadultak a piacra a kínai milliomoscsemeték, a World Cup Prizm sorozat jó része is ott nyílik már, de ne szaladjunk ennyire előre, majd meglátjuk.

Mindenesetre ez már annyira prémium lesz a prémiumsorozatok között is, hogy ennél prémiumabb nem is lehetne, épeszű gyűjtő ennyi pénzt nem költ zsákbamacskára (nem is tud), ellenben remekül lehet villogni vele, akár egy Ferrarival, szóval az ár teljesen mindegy, lehet bármennyi, úgyis lesz, aki megveszi. Ilyen vastag kártyákhoz talán toploader sincs, aki ennyiért tud kártyát vásárolni, az majd vesz hozzá egy külön pormentes páncélszobát is, hogy ne sérüljön, és a takarítónéni se suvickolja ki Windex-szel.*

Három oncard aláírt argentint már mutatott a Panini a blogján:

eminence-1_1.jpg

eminence-2.jpg

eminence-3_1.jpg

(Őszintén? Ezeket ennyiért lehetett volna szebben fogó, kevésbé vastag tollal is...)

Az eddig bejelentett aláírók (*-gal jelölve akiknek e sorozatban jelenik meg először aláírt kártyájuk): Cristiano Ronaldo, Diego Maradona, Lionel Messi, Paolo Maldini, Pelé, Thierry Henry, Wayne Rooney, Andrés Iniesta, Christian Pulisic, Eric Cantona, Franz Beckenbauer, Gianluigi Buffon, Harry Kane, Javier Hernández, Landon Donovan, Neymar Jr., Robert Lewandowski, David Villa*, Dennis Bergkamp*, Dino Zoff*, Falcão*, Francesco Totti*, Franco Baresi*, Geoff Hurst*, Gordon Banks*, Ian Rush*, Luigi Riva*, Paolo Rossi*, Rio Ferdinand*, Robert Pirès*

És az úgynevezett Cut-Signature-ök között megtalálhatók lesznek: David Beckham, Zinedine Zidane, Ronaldo, Ronaldinho, Johan Cruyff, Puskás Ferenc, Gerd Muller, Lev Yashin, George Best, Helmut Rahn

Lesznek benne short print bookletek is, sajnos ennyi pénzért ezek egy része ugyanúgy matricás lesz, mint egy Donruss sorozat lapjai, ami rendben is lenne, ha a dobozár nem a százszorosa volna...

eminence-booklet-1.jpg

Igaz, a "matricás" bookletek mezdarabokat is tartalmaznak majd, és akár 6 vagy 8 játékos aláírását: minigyűjtemény egyetlen kártyában!

eminence-booklet-2.jpg

A Panini azt ígéri, hogy dobozonként 3 aláírást garantál, egyet-egyet az A-, B- és C-csoportokból:
• A-csoport: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Ronaldo
• B-csoport: Neymar Jr., Pele, Ronaldinho, Diego Maradona, Roberto Baggio
• C-csoport: Christian Pulisic, Javier Hernandez, Philippe Coutinho, Eric Cantona, Gabriel Batistuta, Zico

A képek forrása és némileg több infó a Panini blogján a The Knight's Lance-en:
https://blog.paniniamerica.net/2018/06/07/pitch-perfect-panini-america-unveils-plans-for-summer-blockbuster-eminence-soccer/

Itt pedig egy teljes képernyőre nagyítható prezentáció sokkal több képpel:
https://issuu.com/paniniamerica/docs/eminence_sc-issuu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

*: A szerző kicsit szarkasztikusan fogalmaz és méltatlanul bánik ezen kétségtelenül remek darabokkal, amiről persze nem a kártyák tehetnek. Hanem a pénzéhségét visszafogni képtelen kiadó. Ez az árfekvés felfoghatatlan. A (vámmal, ÁFA-val) 3,3 millió forintos dobozár eleve határt szab a „gyűjtők” körének, még ha valaki Hot Boxot is fog, minimális az esély, hogy behozza az árát.

Miért? Mert lehet, hogy fogsz egy Ronaldot (nem azt, hanem az igazit, a brazilt) vagy egy Ronaldinhot, ami mondjuk eleinte sokat ér. De honnan tudod, hogy nem teszi bele a Panini egy csomó következő sorozatba ugyanőt, és nem inflálja el secperc alatt? Maradona most már minden sorozatba ír, nyilvánvaló, hogy a pénz jól jön neki, még egy fehérorosz fociklub elnöki tisztét is bevállalta, így az ő aláírt kártyáinak az értéke is inflálódik. Mi garantálja, hogy nem ez történik a többivel??? Semmi. Na, ezért nem ér ennyit ez a sorozat.

Persze a parfümök gyártási költsége sem több az áruk 5-10%-ánal, a többi arra a reklámra meg csomagolás-dizájnra megy, amivel ráveszik a vevőket, hogy ilyen áron is megvásárolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr5614031504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása