KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Kihúzták az egyetlen hivatalos Puskás aláírtat, minden idők legdrágább magyar sportkártyáját!

Ami sajnos nem makulátlan

2019. július 29. - Beniiiiii

Pár nap híján egy éve jelent meg az Eminence Soccer sorozat. Amelyből egy karton tulajdonképpen egyetlen doboz, és abban a tízezer dolláros árhoz képest csupán 12 kártya található (olykor egy extra plusz darab is). A kártyák 90%-a oncard aláírt, és akadnak köztük aláírtak olyan egykori legendáktól is, akik már nincsenek köztünk. Ezekbe a Panini egy korábban aláírt fénykép vagy papírdarab hiteles, aláírt részét vágja bele.

2019-07-26_puskas_eminence.jpg

Megjelenése (és a hivatalos ellenőrzőlista közzététele) óta tudni lehet, hogy egyetlen egy darab Puskás aláírt is előbújik majd, azóta vadásznak rá a gyűjtők, és talán nem túlzás azt mondani, hogy ez a sorozat egyik – nagyon sokak által vágyott, nem csak magyar szemmel – Szent Grálja. Puskásnak ugyanis sok aláírása forog közkézen, de "hivatalos aláírt sportkártyája" eddig nem volt (ez ronda zsargonnal: óriási hozzáadott érték), és amíg újabb hasonló "cut signature" lap nem jelenik meg esetleg valamely más sorozatban, vagy egy későbbi Eminence-szériában (azaz nem kezdik el inflálni), addig ez is marad az egyetlen. Óriási verseny fog hát indulni érte, nemcsak a magyar gyűjtők között, hanem az egész világon, hiszen Puskás a külföldi Real Madrid gyűjtőknek sem közömbös.

Magyar idő szerint július 26-án péntek hajnalban húzta ki Austin, a Got Baseball Cards breakere, aki ráadásul tudta is, hogy mi került a keze ügyébe (amerikai, gurulós focihoz nem feltétlenül szokott breakerek esetén ez nem evidens).

Ronaldinho és Maradona aláírt kártyái az előtérben, de nem ők a sztárok. Austin mondja is, talán ez az utolsó kivágott aláírás, ami még nem bújt elő a sorozatból (és igen, ismerjük a Paninit, hogy mindent dekára mér, vélhetően tervezetten dugták el ilyen sokáig).

Miért írtam, hogy ez lesz minden idők legdrágább magyar sportkártyája? Mert ehhez fogható lap a közelben sem volt eddig, ez nem száz dollár lesz, nem is ezer, azonban további jóslásra nem vállalkozom, hiszen az ár attól is függ, mikor, hogyan adják majd el. Egy ilyen lapot ugyanis sokan inkább befektetésnek vásárolnak, sem mint, hogy a gyerek mutogassa az osztálytársaknak a játszótéren.

2019-07-26_puskas_eminence_hat.jpg

Ott virít a bal felső sarokban: One of One

Ha tízezer dollár az Eminence Soccer egy kartonja/doboza, akkor a sorozat egyik leginkább keresett kártyájának árát is célszerű lesz majd ehhez viszonyítani - ezt csak a várható nagyságrend érzékeltetése végett rögzítem. Nemrég váltottam pár sort a breakerrel, aki húzta. Nem titok, hogy a kártya a cég egyik belső emberéhez került, aki nem tarja meg, akkor úgy írta, 99%, hogy az eBayre kerül majd árverésre, de arról még nem tudott nyilatkozni, hogy licitre, vagy fix áron, ajánlattételi lehetőséggel.

Az eddigi legdrágább magyar sportkártya Gera Zoli Futera aláírt 1/1 lapja volt, amit 2999 dollárért listáztak eBayen, emlékezetem szerint végül 2000 dollár körüli áron kelt el. Ha nem követnek el a Puskás aláírt listázása során valami bődületes elírást vagy más hibát, nem is lehet kérdés, hogy ez a kártya lesz az új rekorder. Ha elég nyilvánosságot kap, szerintem magyar gyűjtőnek nem is lesz rá esélye a kínai páncélszekrények (értsd: befektetők) ellen.

2019-07-26_puskas_eminence_kosz.jpg

Még csak annyi, hogy tudom, szörnyű, hogy én még ilyenkor is kekeckedem, és nekem semmi nem jó, nade mégis... Nézzétek meg közelebbről! Ez komoly, hogy a betett aláírásdarab koszlott? A jobb felső sarkában mintha valami évtizedes celluxnyom volna, meg a jobb szélső csillagnál a felülete is sérült?

Ha már Puskás, hát tényleg nem találtak valami szebbet? Ugyanilyen, a Corinthian ProStars által kiadott és igazolt aláírt "papírkából" létezik vagy ötven, megkockáztatom, talán még száznál is több. Önmagában (legalábbis az eddig emlegetett nagyságrendekhez képest) nem is különösebben drága. Tényleg az első szembejövőt kellett beletenni Puskás legeslegelső hivatalos aláírt sportkártyájába? Ez azért valahol elég szégyenteljes a Paninitől...

Megjegyzés: a kártya eleve lezárt műanyag védőtokban volt a dobozban, nem sérülhetett azt követően, hogy a hozzáértő, hosszú évek óta ezzel foglalkozó, biztos kezű breaker kiszedte onnan.

• • • • • • • • • • FRISSÍTÉS • • • • • • • • • •

A kártya cikkünk megjelenésének másnapján fel is került az eBayre, elég borsos, 13 ezer dolláros áron. Vélhetően ez alatt fog elkelni valamivel, hiszen ajánlat is tehető rá. A nagy kérdés (amire nem biztos, hogy valaha is megkapjuk a választ), hogy a majdani vevő végül is mennyit fizet majd érte.

2019-07-26-ebay.jpg

Közvetlenül itt található: https://www.ebay.com/itm/183903524949

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1314981024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kolomparlole1114 2019.07.30. 10:45:49

Ki a fasz ad pénzt ilyen szirszarokért?

Beniiiiii 2019.07.30. 17:34:10

@kolomparlole1114: Megdöbbennél milyen sokan. A világban rengetegen gyűjtenek sportkártyát, ha valamennyi sportágat számítjuk, csak a komolyabb gyűjtők száma milliós lehet, de nyilván ez a lap olyan kategóriát képvisel értékénél és áránál fogva, hogy talán, ha ezren szóba jöhetnek vevőként. A rekorder sportkártya amúgy több, mint 3 millió dollárért kelt el.
süti beállítások módosítása