KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Szilveszteri sportkártya bakiparádé • 2019

2019. december 30. - Beniiiiii

Hagyományos szilveszteri sportkártya bakiparádénkat idén is folytatjuk, ezúttal több, mint húsz gyöngyszemet gyűjtöttünk csokorba. Van köztük komoly hiba, de a legtöbbet csupán a véletlenek furcsa együttállásának köszönhetjük. Természetesen nem mind idei kiadású kártyák, akad köztük régebben ismert, vagy csak frissen felbukkant is. A legjobbakat a végére hagytuk.

20. Made in Thailand

E kártyával tulajdonképpen nagy probléma nincsen, csak elég furán veszi ki magát, hogy a világ legígéretesebb játékosának 1/1 kártyájába egy Made in Thailand felirat került. Hát, nem tudom, de szerintem mindenki szívesebben látna benne egy szép címerdarabot.

01_24.jpg

 

19. Kinn is vagyok, benn is vagyok

Olykor előfordulnak vágáshibás kártyák, nade hogy egy 1/1-es lap ne férjen be a mágnestokba...

02_24.jpg

 

18. Aláír, aláír, aláír...

Ha a kártya előoldalát nézzük, semmi baj, minden rendben. A hátoldala azonban elég érdekesre sikerült, hogy mi vitte rá a játékost, hogy ott is aláírja, ráadásul kétszer...

03a.jpg

03b.jpg

 

17. Mi az ott?

Nem a kezében dadogó labdával repesztő elkapót kell nézni, hanem a mögötte vetődő védőt. Talán illet volna a félreértések elkerülése végett ott deréktájon megretusálni kissé, bár az kétségtelen, hogy felvágni és hencegni kiválóan lehet vele.

04_22.jpg

 

16. Ilyen mezdarab egy /99-es kártyába?

A mezdarabos kártyákhoz a mezeket általában a Panini vagy a Topps küldi a játékosnak, aki felveszi, és sokszor ezeket is aláírva küldik vissza. Szép gesztus. De hogy egy ilyen aláírt mezdarab egy /99-es kártyába kerül, és nem egy /5-ös vagy /10-es, azaz jóval ritkább számozásúba, az érthetetlen.

05_20.jpg

 

15. Megcsúszott a kezünk, na!

Egy /199-es számozású kártyából pontosan 199 darab készül. Ehhez képest ez a darab érdekes számozást kapott. A gyártósoron úgy látszik, valakinek megszaladt a keze.

06_19.jpg

 

14. Tom Brady 1/1... vagy nem is?

Képzelem, mit érezhetett a gyűjtő, aki ezt a csodaszép, 1/1-es Tom Brady bookletet húzta. Hát még, amikor kinyitotta. Nemcsak aláírás és mezdarab van benne, hanem a sorozathoz készült kártya nyomdai lemezének darabjai is. Ha viszont jobban megnézzük, az aláírás Bradyé, ám a nyomólemez nem stimmel, azon ugyanis Gronk van, ha más nem, a mezszáma elárulja.

07a.jpg

07b.jpg

 

13. Hol is játszik Luka?

Luka Doncic az NBA idei legnagyobb sztárja, fantasztikus formában játszik. Ez a mezdarabos aláírt kártyája is kisebb vagyont ér, csakhogy itt is csúnyán félrement valami. Ez ugyanis nem a Dallas Mavericks mezének darabja, hanem (ha nem tévedek) a Detroit Pistonsé.

08a.jpg

Helyesen ilyen mezdarab kéne benne legyen:

08b.jpg

 

12. Egypermennyi?

Az 1/1 kártyákból csupán egyetlen darab létezik. Elvileg, mert a gyakorlat olykor sajnos mást mutat. Az egyik darab ráadásul minősített, zárt tokban van, tehát erre sincs más magyarázat a hanyagságon kívül. A bennük lévő mezdarab egyértelműen mutatja, hogy nem ugyanarról a kártyáról van szó.

09a_1.jpg

09b_1.jpg

Az ilyesfajta hiba sajnos korántsem ritka. A félig magyar Tim Howard mezdarabos aláírtjából is két 1/1 jelent meg, igaz, itt legalább a kísérőszín is eltér, tehát egyértelmű, hogy a baloldali - elvileg magasabb számozású - darabra került valahogyan "One of One" pecsét.

09c.jpg

 

11. A retusőr szabadságra ment

Ki is nagyítottuk, a baseball-játékos ütőjének markolatán szereplő, nem túl kedves felirat valahogy ottmaradt.

10_12.jpg

 

10. A korrektor szabadságra ment

A legnagyobb udvariatlanság valakinek eltéveszteni, elírni a nevét. Idén az NBA jeverészt Luka Doncicról szólt, hogy ez nem szúrt szemet senkinek, és hogyan lett belőle Donicic...

11_13.jpg

Persze ez a milliószámra kiadott kártyák között olykor előfordul. Itt például Courtois nevének egyik betűje maradt ki:

11b.jpg

Itt pedig Filipe Luisból csináltak Felipét (vesd össze az aláírásával):

11c.jpg

 

9. Na de ki az a BoBo?

A matricás aláírások egyik nagy baja, hogy a gyárban még rá kell ragasztani a kártyára. És van az úgy, hogy összekeveredik. Andrea Pirlo kártyájára például egy "BoBo" került, ami Christian Vieri aláírása.

12b.jpg

Jó, ezt eddig elszúrhatja egy gyári munkás. De hogy Alex English miért írta alá Alonzo Mourning kártyáját??? Ok, nyilván rossz pakkot kapott a gyárból, de egy pillantást sem vetett rá?

12a.jpg

 

8. Akkor ragasszuk rá, a... semmit!

Sajnos néha az is előfordul, hogy egy "aláírt" kártyáról teljesen hiányzik az aláírás. De hogyan adhat ki a kezéből a Panini egy olyan kártyát, amire rátesznek egy üres matricát? Mert az ott van rajta, de hogy minek?

13_11.jpg

 

7. A kártya, amin semmi nem stimmel

Nyilván egy kínai kalózkártyától nem vár sokat az ember, de ezen semmi nem áll össze. Gareth Bale ugyanis sosem játszott a Liverpoolban, a képen ráadásul Andy Carroll figyel Newcastle mezben. A kínai írást nem tudom megfejteni, abban lehetnek még további hibák...

14_9.jpg

 

6. Minden csak nézőpont kérdése...

Mindenkinek olyan az aláírása, amilyen. Dwayne Wade vélhetően elforgatva írta alá ezt a darabot, ami... hát, így felállítva már egész másnak tűnik. Iskolásfiúk szokták ötödik-hatodik osztályos korukban ilyenekkel telefirkálni a könyveiket, na!

15_9.jpg

 

5. Ja, Leaf, persze...

Az talán bocsánatos bűn, ha valaki Birkir Jöttünheim feröeri másodosztályú labdarúgó arcát nem ismeri. De hogyan lehet összekeverni minden idők legjobbjait, esetünkben Ronaldót (az igazit, a brazilt) Ronaldinhoval?

16_8.jpg

 

4. Az a megszokás, ugye?

Shane Bieber. Mondom Shane Bieber. Mondom Shane! És nem Justin, ahogy ezen a kártyán írják.

17_4.jpg

 

3. Ronimüller

A gyűjtő először akkor sikíthatott fel örömében, amikor kijött neki ez a csodaszép Thomas Müller mezdarabos /5-ös aláírt az idei Immaculate Soccer sorozatból. Másodszor meg akkor, amikor ráeszmélt, hogy rossz matricás aláírást tettek rá a gyárban: Cristiano Ronaldóét.

18_6.jpg

 

2. Lulu izéje

Hát, ezen a kártyán ide tervezték a mezdarabot, ebbe pedig pont egy ilyen darab jutott.

19_5.jpg

 

1. In her A..

Az előzőhöz hasonló példa. A "1ST IN HER CLASS" kivágás alá került Ronda Rousey UFC-sztár ruhájának egy darabja. Ami történetesen többszínű, és az egyik része teljesen beleolvad az azt fedő arany körítésbe. Ami meg könnyen olvasható... hát nem lennék a hölgy helyben, ugyanis ez a kártya a gyűjtők körében legendás, ismert darab, ami zrikát kaphat, akár csak egy-egy somolygást vagy pillantást...

20_5.jpg

 

Ha tetszett az idei bakiparádé,
itt megtalálod a 2018-as
és 2017-es gyűjtéseinket is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1115373846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása