KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Exkluzív Fradi-szett jelent meg a Bajnokok Ligája kártyasorozatban

2020. november 25. - Beniiiiii

Már több, mint egy hónapja megjelent az idei Bajnokok Ligája Match Attax sorozat, ám jó pár csapat kimaradt belőle. Nyilván nem várhattuk, hogy a messze legalacsonyabb UEFA-koefficiensű Ferencváros bekerülésére vajmi esély mutatkozik, hiszen az ilyen sorokba a csoportkör 32 csapatából úgy kb. 20 szokott bekerülni. Aztán láss csodát, ugyan fradis kártyák az alapsorozat csomagjaiból továbbra sem húzhatók, de egy promócióban hétfőn megjelent 16 fradis kártya is!

A képlet egyszerű. Mivel márkát itt nem említünk, úgy fogalmazok, hogy az „aluljárós újságosoknál” kell vásárolni 4 csomag Match Attax Bajnokok Ligája kártyát, és ahhoz adnak ajándékba egy extra csomagot, benne öt fradissal. Amelyekből négyféle létezik, választani kell, ha valaki többet szeretne, mindenképpen érdemes eltérőket. Ugyanis a 16 kártyás sort nem könnyű kigyűjteni.

A négyféle fradis csomagban ugyanis egyenként 3 fix kártya van, és még kettő véletlenszerűen beletett. Azaz, ha valaki megveszi mind a 4 féle fradis csomagot (azaz ajándékba kapja a 16 darab Match Attax BL csomag vásárlása mellé), akkor biztosan kijön a sorból 12-féle, és drukkolhat, hogy a maradék 8 kártyában minél több legyen a maradék négyből.

Az angol Cartophilic blog becslése szerint kevés van belőlük, ők 1200-ra teszik a kigyűjthető szettek számát, szerintünk azért ennél valamelyest többet lehet összerakni, feltéve persze, ha cserék révén minden kártya oda kerül, ahonnan hiányzik. E célból érdemes például facebookos, vagy más gyűjtőcsoportokban csereberélni. És persze vigyázni az állapotukra, mert a sarkas, sérült kártyák elcserélhetetlenek.

Ejtsünk néhány szót az anyagiakról is, ha egy szurkoló összegyűjtené magának, vagy egy szülő például ezzel szeretné meglepni a gyerekét. Egyetlen ötkártyás fradis ajándékcsomaghoz négy Match Attax Bajnokok Ligája csomagot kell vásárolni, ami 4x320, azaz 1280 Ft. Hogy mind a négyféle fradis csomagból legyen egy-egy (összesen 20 kártya, extrém szerencse kell hozzá, hogy ebből kijöjjön mind a 16 féle), ahhoz négyszer ennyit, azaz már 5120 forintnál tartunk (mellesleg már 16 csomag, azaz 112 db további BL-kártyánk is van).

A fradis csomagokat tehát mindenképpen érdemes négyesével beszerezni, mert akkor garantált, hogy a 16-féléből 12 kézben lesz, de jó eséllyel akár 14-féle is. A hiányzókat pedig igyekezni kell még azelőtt megszerezni cserével, hogy a ritkábbak elfogynak. Mivel azonban ezek csak Magyarországon elérhetők, és e sorozatot a világ számos országában gyűjtik, vélhetően nagy roham indul értük külföldről is, tehát most sajnos nagyon igaz, hogy aki nem lép időben, az sajnos le fog maradni róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr8916300816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása