KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Nem minden az, aminek... árulják!

2018. február 23. - Beniiiiii

Azt már megszokhattuk, hogy az eBayen minden régebbi kártya mellé odarittyentik, hogy „ROOKIE”, azaz első megjelenése az adott játékosnak – miért is ne tennék, senki nem ellenőrzi őket. Viszont egyesek sok minden mást is árulnak fociskártyaként, akár szándékosan „tévedve”, mert így jobb árat remélhetnek, akár tudatlanságból, vagy, mert másoktól is ezt látják.

A napokban végre tudtam néhány levelet váltani egy igazi, régi, a dolgokat jól ismerő belgrádi papír-ócskással, aki megerősítette egy régi gyanúmat. Nevezetesen az eBayen időről-időre feltűnő, régi magyar játékosok fociskártyáinak árult, többnyire igen rossz állapotban lévő, de magas árakon forgó „fecnijei”, nem kártyák (még jó, hogy, hiszen akkoriban azok még nem léteztek), de még csak nem is régi vágású, valami jobbféle csirízzel rögzítendő „matricák”, hanem gyufacímkék.

jugo-1.jpg

jugo-2.jpg

Gyufásdobozokon jelentek meg, egyik oldalon az ár, gyufaszám, miegymás, és a másik oldalon ezerféle focista, különböző színekben. Ettől ezek természetesen nem kevésbé értékesek (jómagam is gyűjtőm a focis gyufacímkéket – hiszen akkoriban az volt, kártyák nem léteztek, pláne a vasfüggönyön innen volt nagyon szegényes a gyűjthető focis apróságok sora). Csak aki vintage holmikat is gyűjt, legalább legyen tisztában vele, hogy mik ezek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr413693008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása