KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Jön az eddigi legzagyvább Panini-sorozat, jó pár nagy durranással

2018. november 29. - Beniiiiii

2018-11-29-01.jpg

December ötödikén jelenik meg a Panini legújabb prémium focis sorozata a Treble Soccer. Ami első ránézésre – mit kerteljek – az eddigi legzagyvább sorozatnak tűnik, hiszen a kétségtelenül igen mutatós base sor mellett az inzertsorok dizájnja elég szedett-vedettre sikeredett. Mintha a már meglévő, de az eddig fel nem használt dizájn-koncepciókból próbáltak volna összegyúrni valamit. Így, ugyan önmagában mindegyik tetszetős, de összességében nem beszélhetünk olyan egységes koncepcióról, mint amit évről-évre stabilan hoz akár a Prizm akár a Select, vagy az eddigi Immaculate / Flawless / Black-Gold vagy Eminence sorok.

2018-11-29-02.jpg

2018-11-29-03.jpg

Ellenben a matricás aláírt lapok terén igazi bombát dob a gyűjtőkre a Panini, ha valami, hát önmagában ez megéri, hogy beszálljunk a gyűjtésbe. Ugyanis nem csak a megszokott, apró kis átlátszó matricák kerülnek a lapokra, hanem az egyik sorban klasszikus, igazi Panini matricákat írtak alá a játékosok, és ezeket ragasztották fel a kártyákra.

További újdonság, hogy az alapsor 25 kártyájára felkerült a Panini más sport-sorozatokból már ismert Rookie logója (ott figyel a bal alsó sarokabn), ami azt hivatott jelezni, hogy ez az adott játékos első megjelenése sportkártyán. Legalábbis az óvatlan gyűjtő ezt gondolhatja, de sajnos nem így van. Ugyanis a kiadó Panini America úgy tesz, mintha más sportkártya-kiadó nem létezne, így olyan játékosokra is felkerült a Rookie-logó, akikről más (akár az európai Panini) sorozataiban már bőven jelent meg kártya. Kepa Arrizabalaga-ról, a Chelsea új, az Athletic Bilbaotól igazolt kapusáról például már legalább 12 kártya jelent meg Match Attax, Adrenalyn XL és Megacracks sorozatokban, mégis rátették a Rookie-logót. A kártyákat nem ismerő amerikai gyűjtők majd nyilván próbálják felverni ezek árát, mi meg a szokásos módon jól kiröhögjük őket, mint amikor világbajnoki döntőnek neveznek olyan sportkupákat, amely sportokat amúgy az USA-n kívül sehol máshol nem űznek a világon.

2018-11-29-08.jpg

A dobozokban ellenben elég kevés lap található. A leosztás így néz ki: csomagonként 5 kártya, dobozonként csak 3 csomag, kartononként pedig csak 10 doboz. Azaz egy kartonban csupán 150 lap lesz. A dobozonkénti 15 kártya bizony elég sovány ahhoz képest, hogy megjelenéskor 230 dollárért mérik ezeket. Ez kártyánként 15 dolláros átlagár, amennyiért a másodlagos piacon már egész jó aláírtakat vagy paralleleket is lehet fogni korábbi sorozatokból... Igaz, abból a 15-ből egy garantált aláírt, további kettő mezdarabos vagy mezdarabos aláírt, 3 parallel, 2 inzert és egy „rookie”-lap. Azaz a dobozonkénti 15 lapból 9 garantált hit van, feltételezem, hogy e mellett a maradék 6 kártya mind base-kártya lesz.

Ez az öt kártya mitől egy sorozat része? Mitől egységesek bármennyire is? Külön-külön szépek, de együtt...

Az aláírtak leosztása is elég furcsa az előzetes checklist (ellenőrzőlista) alapján. Ugyanis az összes nagy név short print vagy super short print lesz. Például a Dynamic AU Materials fantázianevű aláírt sorban mindenkiből /99-es ritkaságú lesz a piros színvariáns, de Modric és Diego Costa ugyanebből csak /10-es, Messiből pedig csupán /7-es lesz, Cristiano Ronaldo pedig konkrétan nullás. Belőle csak az alapban /30-as ritkaságú gold parallel variáns lesz, de csak 5 darab (Ahogy Suarez, Bale, Ronaldinho vagy Messi is). Röviden, de velősen: sok nagy név aláírt kártyáját pakolták bele, de ezekből nagyon-nagyon keveset.

A ritkább, vagy új aláírok között azért sok ínyencséget találni: Ronaldinho, Ronaldo (igen, a brazil), Paolo Rossi, Denis Bergkamp, Diego Forlan, Marc Overmars, Robert Prosinecki, Nani, Falcao, Ruud Gullit, Neuer, Kempes, Vieri, Roberto Baggio, Roberto Carlos, Modric, Henry, Asensio... Érdemes szemezgetni, de mielőtt elájulnánk a nevektől, aki rászánja magát, nézze meg ezek ritkaságát is a checklisten. Amely még nem végleges, tehát néhány ponton változhat, de azért már jól mutatja, mit várhatunk a Treble-től.

Az előzetes checklist a Carboardconnection-ön:
https://www.cardboardconnection.com/2018-19-panini-treble-soccer-cards#postTabs_1_290838

Ugyanez excel-táblázatban:
https://cconnect.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2018/11/2018-19-Panini-Treble-Soccer-checklist-spreadsheet.xlsx

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr7214403496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása