KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Szilveszteri sportkártya bakiparádé • 2018

2018. december 31. - Beniiiiii

A tavalyi után sokat küldtetek ti is, meg szerencsére volt miből meríteni amúgy is, így év végére egy gyönyörű 25 darabos bakiparádéval köszönhetjük meg egész éves figyelmeteket!

25. Ha nem figyelsz, annak ciki a vége
A méregdrága Eminence sorban jelent meg ez a gyöngyszem. Az még elmegy, hogy az oroszországi világbajnokság logójának egy része került bele mezdarabként Pulisic, minden bizonnyal valamely vb-selejtezőn viselt mezéből. De hogy a tervező mindehhez pont egy olyan fotót tett rá a játékosról, amin jól olvasható (a mellkasán), hogy azt pont azon a Trinidad és Tobago elleni meccsen viselte, amelyen kisetek, és eldőlt, hogy nem jutnak ki a vébére, az már mindennek a teteje. Ez egy több száz dolláros kártya, miért nem lehet hagyni szegény gyűjtőt, hogy örülni is tudjon neki?

01_19.jpg

 

24. Csííííz!
A brazil bajnokság egyik matricája. Nem tartjuk kizártnak, hogy a sorozat készítői így kívánják felhívni a matricagyűjtő gyerekek figyelmét a mindennapos fogápolás szükségességére.

02_19.jpg

 

23. Aláírt kártya
De hol??? Az az üres hely mellette balra csak dizájnelem volna? Jó, az NBA-ben nem feltétlenül az észért osztják a pénzt :p

03_20.jpg

 

22. Die-Cut
Így nevezik az ilyen furán vágott kártyákat, de itt a vágókés mintha egy picit elmozdult volna a középtől... Bár azt sem tartjuk kizártnak, hogy egy kezdő kártyagyári munkás gondosan az arany vonalhoz igazította azt, aztán nézett, hogy mi lett belőle...

04_17.jpg

 

21. Mezdarab, de milyen!
Ez a kártya egy 1/1, azaz ebből a színváltozatából csupán egyetlen egy darab készült. Ez a gyűjtők legnagyobb kincse. Erre beletesznek egy szurkolói mezdarabot? Mert azt minden bayern-szurkoló pontosan tudja, hogy a csapat mezein már vagy egy évtizede valamilyen plasztik-gumi keverékből készült logó található. Ilyen hímzett logó csak szurkolói mezeken figyel. Ejnye...

05_15.jpg

 

20. Csapatcímer
A Team Crests fantázianevű inzertsorban a mezdarab helyén a csapatlogó, illetve annak egy része szokott betéve lenni. Ezt most sikerült 0%-ban hozni.

06_14.jpg

 

19. Szép sátor...
Hát aláírta, nem?

07_15.jpg

 

18. Kéretlen vendég
A kártyagyárak vélhetően ezernyi fotóból választhatnak, mi kerüljön a lapokra. Lehet, hogy képernyőn nem volt ennyire feltűnő az a belógó popó?

08_12.jpg

 

17. Számozatlan számozott
Ez egy /10-es aláírt kártya, azaz ezen színváltozatából csak 10 darab létezik. Vagy mégsem? Hiszen lemaradt róla a számozás pecsétje. Az alsón mutatjuk, hol található a rontatlan kártyákon.

09a.jpg

09b.jpg

 

16. Ne siess!
A grafikusok olykor egyik kész tervből készítik el a következő dizájnját, persze ilyenkor nem árt ellenőrizni, mindent megváltoztattak-e rajta, amit kellett. Firmino matricáján így a Liverpool csapata ezek szerint a brazil bajnokságban játszik.

10_9.jpg

 

15. Dupla aláírt!
Illetve mégsem, a szándék mindenesetre becsülendő.

11_10.jpg

 

14. Címerdarab megint
Eric Dier akkor most angol vagy argentin válogatott? Vagy egy olyan mezének egy darabkája került bele, amelyet mondjuk egy az argentin válogatott elleni meccs végén cserélt el az ellenfél egyik játékosával?

12_8.jpg

 

13. Darth Wolverine
Újabban a Star Wars-sorozatokban vagy aláírt, vagy egy művész kézzel rajzolt/festett kártyája a hit. Úgy látszik itt valami összekeveredett, mert a kártyára ahogy nézem Darth Wolverine került (gyk: Rozsomák, avagy Farkas az X-men filmekből)

13_8.jpg

 

12. Király
Hogy írjon alá egy 1/1 kártyát valaki akit királynak hívnak? (Mekkora jófejség ez már :) )

14_6.jpg

 

11. Újabb méretes jófejség
Az aláírás végén a büdös jelmezben izzadó színész (a hasonlatot a Lego Star Wars ewokjaitól csórtam) azért gyönyörű plusz meglepit kanyarintott a szerencsés gyűjtőnek!

15_6.jpg

 

10. Az 1/1 lap az, amelyből csupán egyetlen egy darab létezik, ez minden gyűjtő álma, gyűjteménye kincse, legértékesebb darabja!
Nem, az alább szereplő képek ellenére nem én írtam el valamit a címben, hanem, mondjuk úgy, megcsúszott valakiknek a keze a gyárban...

16a.jpg

16b.jpg

16c.jpg

16d.jpg

 

9. Összecserélt mezdarabok
Először csak mindenki nézett, hogy mikor hordott ilyen mezt Kyle Walker életében bármikor. Aztán később meglett a megfejtés, amikor Samuel Umtiti egyik kártyájában az "ENGLAND" felirat két betűje került. Egyszerűen összecserélték őket a gyárban a kártyák jó részénél, így Walkerébe Umtiti Barcelona-mezdarabja került. Alább Umtiti aláírtja a saját gyűjteményemből, benne a helyes mezdarabbal.

17a.jpg

17b.jpg

 

8. Éljen, éljen!
Kobe Bryant 32 ezredik megszerzett pontját ünnepli ez a csodás, 24 karátos aranyrúddal megspékelt csodaszép, dollárezreket érő kártya. Mikor is szerezte? Ja, ott a dátum! De hová esik az évben Jovember hónap?

18_4.jpg

 

7. Ami véletlenül került a csomagokba
Miután egyszer az R2-D2-t belülről irányító törpeszínész Kenny Baker rossz helyen írta alá a kártyákat, a Topps rászokott, hogy ilyen mintákat is küld a még üres kártyákkal a színészeknek, hogy hol és milyen tintával írják alá azokat. Csakhogy ezek bekerültek a Hobby-dobozokba, ráadásul mindkettő egyazon kartonba, a szerencsés gyűjtő, pedig igazi unikumokkal gazdagíthatta gyűjteményét.

19_3.jpg

 

6. Amikor lemarad egy réteg a kártyáról
Szegény Tim Duncan meg ahelyett, hogy egy kosárlabdát tartana a kezében úgy néz ki, mint akinek a kezeit egy nagy zöld fémgolyóba öntötték.

20_3.jpg

 

5. Izé... 18+
Gerard Piqué az aláírása végére odakanyarította a mezszámát is. Hát, nem biztos, hogy pont a legmegfelelőbb helyre...

21_4.jpg

 

4. A Futera újabb gyöngyszeme
Aláztam rendesen év közben a Futerát, hogy a kártyáin szereplő aláírások mennyire hitelesek, de ezekkel momentán nem az a baj. Jürgen Klopp melyik csapat edzője is? Hát, aki nem ért hozzá, most biztos azt hiszi, hogy a Tottenhamé. Amelynek logóját sikerült az egyiken ráadásul fejjel lefelé belerakni a kártyába. (gyk: Klopp a Liverpool edzője.)

22a.jpg

22b.jpg

 

3. El Számozott
Egy /499-es kártya azt hivatott szolgálni, hogy tulajdonosa elbüszkélkedhessen vele, hogy abból bizony kevesebb, mint 500 darab készült. Kivéve, ha a gyári munkásnak megszalad a keze, mint az esetünkben is történt! Ráadásul ez a kártya egy magyar gyűjtőé!

23a.jpg

23b.jpg

 

2. Aláírt, de minek?
Alább az Eminence Soccer, a legdrágább fociskártya-sorozat egyik igen ritka lapja látható. Rajta Thierry Henry aláírásával. Látja? Nem látja? Na látja! Ugyanis a játékosnak sikerült az ebben a sorozatban megszokott arany toll helyett sötétkékkel aláírnia. Igen, a fekete kártyát. Mint a Mátyás Király-mesében, a parasztlány, aki hozott is ajándékot meg nem is.

24_3.jpg

 

1. A király aláírt lapja!
Ezt a kártyát bizony aláírta... Nem, nem Michael Jordan, hanem valami megtévesztésig hasonló manusz, akit Jordonnak hívnak. Legalább is a rajta szereplő név tanúsága szerint. Mondjuk, ha egy ismeretlen újoncról lenne szó, az ember még elintézné egy vállrándítással. Alig várjuk Mussi, Solah, Gbappé és Rinaldo hasonló lapjait :)

25_3.jpg

 BOLODOG ÚJ ÉVET,
ÉS JÓ GYŰJTÉST KÍVÁNUNK
A 2019-ES ÉVRE IS!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1414525682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása