KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Magyarok 1935-ös francia kártyákon

2017. november 20. - Beniiiiii

A „La Pie Qui Chante” (jelentése magyarul: A táncoló szarka) egy francia csokigyár, a márkanév máig él. 1935-ben egy 49 kártyás sorozatot jelentettek meg bonbonosdobozokban, köztük három magyarral:

1935francia.jpg

• Belkó Árpád csatár, a Szombathelyi Savaria csapatában kezdte felnőtt karrierjét, majd 15 szezont húzott le a francia első és másodosztályban, a Sochaux csapatával 1935-ben bajnok, a következőben kupadöntős.

• Szabó János a miskolci Attila csapatából igazolt szintén az FC Sochaux csapatába, melyben 4 év alatt 112 meccsen 20 gólig jutott, 35-ben Belkóval együtt bajnok, két évre rá ő már kupát is nyert.

• Korányi Dezső (itthon Korányi III, hiszen testvérei Lajos és Mátyás magyar válogatott focisták voltak, Franciaországban Desiré Koranyi néven vált ismertté) az Újszegedi TC és a Kecskeméti AC csapatai után igazolt a francia FC Séte csapatába melyben 15 éven át játszott (s amely a 60-as évekig stabil élcsapat volt, ám akkor tönkrement, azóta amatőr státuszú). 1939-ben francia bajnok és gólkirály (27 góllal). A francia első osztályban úgy is 157 gólig jutott, hogy a német megszállás időszakát a mai statisztikákba nem számítják, így második bajnoki címe (1942) sem hivatalos. Ötszörös francia válogatott, melyben 5 gólt szerzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr10013515525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása