KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Kifogyott Cristiano Ronaldo és Neymar aláírásaiból a Topps és a Panini?

2018. április 28. - Beniiiiii

Jó, elismerem, kicsit szenzációhajhász a cím, ez elég valószínűtlen, de hogy valami "zavar van az erőben" az elég nyilvánvaló. Ugyanis mindkét játékos aláírást váltott néhány éve, most mégis a régi aláírásaik tűntek fel a Topps és a Panini legújabb sorozataiban. Ez úgy történhetett, hogy a játékosok kis átlátszó matricákat írnak alá, amiket bármikor bármilyen kártyára fel lehet ragasztani, akkor is, ha előtte éveket álltak a raktár polcán. De nézzük, miről is van szó:

Cristiano Ronaldo aláírása a friss
Topps Champions League Chrome sorozatban:

01_14.jpg

Itt pedig az "új típusú" aláírása:

02_15.jpg

A kettő között elsőre nem is olyan szembetűnő a különbség, de az újabbakon a C után egy nagy ívben, kövéren kanyarintott R-betű következik, míg ez a régebbieken kisebb és "laposabb" volt.

De lássuk Neymart, akinél sokkal szembetűnőbb a különbség.

A tegnap megjelent Panini World Cup Prizm
2018-ban egy olyan szignó került a kártyára,
amit utoljára a 2015-ös Select sorozatban láttunk:

03_15.jpg

Holott 2015 után egy sokkal gondosabban,
hosszzabban írt aláírása került rájuk:

04_13.jpg

Amíg Cristiano Ronaldo korábbi aláírásának újbóli megjelenése inkább csak érdekesség, addig Neymaré már nagyon más eset. Természetesen mindenki örülne, ha csak egy saját kezűleg írt vonása is a kártyáján lenne, de a régebbi értékben jóval elmarad az új aláírásával szemben. A gyűjtő természetesen elsősorban gyűjteményt gyarapít, de talán az esztétika és a másodlagos piaci érték sem mindegy. Mert ez a régi "kukacka" a jelenleg legjobban várt és legfelkapottabb sorozatban nagyon nem stimmel. Egy világbajnokság sorozatába a legjobbat illett volna beletenni. Hogy maradéktalanul örülhessen, aki ilyet húz.

Így marad a jó-jó, szép-szép, csak sajnos ott lesz mellettük egy de is...

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1413878334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása