KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Noooormális? Egy nap alatt úgy lőtt ki az Mbappé-kártyák ára, mintha aranyból lennének!

2020. március 12. - Beniiiiii

Sokan nem értik, miért drágult több mint tízszeresére az Mbappé kártyák ára egyetlen nap alatt. Nem, nem halt meg, mint Kobe, és nem is azért, mert koronavírusra tesztelték. Inkább emberi butaság, tájékozatlanság és vakhit áll a dolog mögött. Az árak tényleg elképesztőek, itt most csak néhány éppen folyó eBayes árverést mutatok, nem is a legkirívóbbakat, érdemes nem csak az árakat nézni, hanem a licitek (bid) számát is:

2020-03-12-mbappe.jpg

2020-03-12_noormalis.jpg– Nooormális? Húszezer forint egy sima base-lapért???

Történt ugyanis, hogy egy nagyszájú, tudálékos amerikai sportkártya-videoblogger feltöltött egy több, mint kétórás videót a YouTube-ra. Kérdezni is lehetett tőle, ő meg válaszolt. A csatornájára másfél millióan iratkoztak fel, e videót eddig ötvenezren látták. Nos, elég belenézni pár percet és rögtön lejön, hogy a csóka olyan meggyőzően adja elő magát, mint amikor üvegből készült rubint-ékszert vagy olyan lábmasszírozó gépet árulnak a tévében, ami minden bajodat megoldja, jó a hajhullás ellen, sőt, még a lakáshiteledet is visszafizeti. De ő inkább pénzügyi befektetőnek adja el magát, hogyan lehet sportkártyából meggazdagodni, még jó, hogy nem egy pilótajátékba akar éppen beszervezni minket, mint bróker Marcsika.

Szóval Gary Vee lehet, hogy ért a baseball-kártyákhoz, vagy más amerikai sportokéhoz, ezt nem vonom kétségbe, mert én annyira nem értek ezekhez, hogy véleményt formálhassak. Ám sajnos a mi focinkról is mondott ezt-azt, és azt javasolta, hogy tessék Mbappé-kártyákba fektetni. Ő se tud róla sokat, az amerikai gyűjtők sem értenek a mi focinkhoz, azt se tudják, ki ez a francia csóka, biztos olyan híres, mint Cristiano Messi, de ha Gary azt mondta, biztos igaza van, nosza gyorsan váltsuk be a nyugdíjmegtakarításunkat, és vegyünk rajta Mbappé-kártyákat, mert az jobb, mint a MÜSZI-részvény, a Szendvics-szigeteki államkötvény, vagy a liechtensteini olajkutak hozama.

Szóval beindult egy teljesen indokolatlan hype, egy hittérítő jellegű, hozzá nem értő pasinak köszönhetően. Nem kell felülni neki, idővel mindig rendeződnek ezek a viszonyok, akinek van mit, az adjon el, akinek nincs, várjon a vétellel.

Mégis mit csodálkozunk egy olyan országon, ahol a természettudományi múzeumokban 30 centis betűkkel van a dinoszauruszok elé kiírva, hogy Extinct (azaz kihalt), nehogy megijedjen a nagymama, hogy a hátsó csalitosban 10 méteres T-rexek kapirgálhatnak, és még bejönnek a házba, mint abban a híres filmben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr3615516356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása