KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Miért sérültek egyes kártyák már a csomagban?

2018. május 24. - Beniiiiii

Villámgyorsan járta be ez a kép az internetes gyűjtőfórumokat és csoportokat, mert pontosan megmutatja, miért fordul elő, hogy már a csomagból sérülten bújnak elő egyes kártyák. Az illető Sindarius Thornwell, a Los Angeles Clippers újonca, aki első profi szezonjában alig játszott, amikor mégis, meccsenként negyedórákat átlagot, 3,9 ponttal. És képes volt a Panini által aláírásra kiküldött kártyákat így egymásra hányni, csak hogy eldicsekedhessen vele, hogy ő is aláíró:

sindarius_thornwell.jpg

Egy sportkártya értéket nem csak az adja, hogy mely sorozatban jelent meg, ki szerepel rajta, milyen ritkaságú parallel, hanem az állapota is. A komolyabb gyűjtők nem elhanyagolható összegeket költenek speciális tároló-tokokra (toploader, mágnestok), vagy éppen a legjobb minőségű zsebes albumlapokra, hogy a kártyáik állapotát megőrizhessék. Most nem arra a közhelyre célzok, hogy egy rongyos állapotú, nyilvánvalóan sérült sarkú kártya értéke a töredéke egy makulátlan állapotúnak, hanem az állapot-minősítés már ott tart, hogy ezek a cégek 10-es skálán értékelik a kártya sarkait, éleit, felületét és "centering"-jét is (azaz pontosan van-e vágva avagy bármelyik irányba akár csak minimálisan is csálén). A legkisebb kopás vagy karc már gyengébb minősítést eredményez. Aki tehát így bánik a számára kiküldött lapokkal, az totálisan letojja azokat a gyűjtőket, akikhez a kártyái kerülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr6213996636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása