KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Megszűnhet a Sporting – érdemes nem elszórni a kártyáikat

2018. június 12. - Beniiiiii

Ugyan blogunk a focival kártyák szintjén foglalkozik, de minden mindennel összefügg, így érdemes figyelni a labdarúgás körüli hírekre is. Nemcsak a világbajnokságra... Egy hónapja elfogadhatatlan dolog történt, „ultrák” verték agyba-főbe saját játékosaikat és edzőiket, csak azért, mert a Sporting Lisszabon nem jutott be a Bajnokok Ligájába. (Talán emlékszünk, hasonló sajnos történt magyar pályán is, Szentes Lázár, Tököli Attila és még 20 játékos mesélhetne.) Azóta pedig gyakorlatilag az edzők és az összes sztárjátékos (Rui Patricio, William Carvalho, Bas Dost..., mindenki, aki ér valamit) bejelentette, hogy felbontják szerződéseiket, és nincs az a bíróság, amely ne ítélne a javukra három másodperc alatt. Csakhogy a játékjogok elvesztésével a klub könnyen csődbe mehet, hiszen adóssága immáron jóval magasabb, mint a maradék vagyona. Persze előfordulhat, hogy jön egy orosz oligarcha, egy kalandvágyó kínai vagy más távol keleti megmentő, de ilyen eseményeket követően ki az, aki a nevét egy olyan klubhoz adná, ahol ilyen történhet?

sporting-1.jpg

Európa egyik legkiválóbb utánpótlás-nevelő bázisáról beszélünk, náluk tanulta a focit Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Nani, Futre, Quaresma, Joao Moutinho, Veloso, José Fonté, Cedric Soares, Hugo Viana, Beto, Carrico, Bruma, még Boa Morte és Eric Dier is! (Mellesleg magyar edzőik is voltak: Jeny Rudolf, Szabó József és Peics Sándor.)

sporting-2.jpg

Hogyan jönnek ide a kártyák? Ha bekövetkezik az, ami most nehezen látszik elkerülhetőnek, bizony a Sportingos kártyák meg fognak ritkulni, a klub legendává válhat – ahogy történt ez a kosaras lapok esetén a Seattle Supersonics-szal is, igaz, ők „csupán” elköltöztek és Oklahoma City Thunder „lettek”. Azaz érdemes jól eltenni a sportingos lapokat, és nem elszórni őket, legalább addig, amíg a klub sorsa el nem dől. Ha pedig szó szerint „eldől”, akkor be egy dobozba, várni jó pár évet, mert az értékük (pláne ha valakinek komplett szettjei vagy ritkább lapjai vannak), ha az egekbe nem is fog emelkedni, de megsokszorozódhat. Persze, a gyűjtés nem az üzletelésről szól (na jó, egy kicsit arról is), de érdemes figyelni, mikor érdemes kivárni valamivel. Ez pedig most egy ilyen pillanat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr4714044270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása