KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Szabadnapos bálnavadászok egy pozsonyi buszmegállóban – ja nem, ez a dán válogatott!!!

2018. szeptember 05. - Beniiiiii

Teljesen OFF, a kártyagyűjtéstől igen messzi bejegyzés következik, de néha talán ilyen is belefér a mi kis blogunkon. Indítsunk a nem is olyan távoli múltból. Dánia a világbajnokságon a legjobb 16-ba jutott, nem voltak szemkápráztatóak, de mindenki elismerte, hogy egy kevés klasszissal felálló (Schmeichel, Eriksen) csapattól ez megsüvegelendő teljesítmény. Mi, gyűjtők pedig ezalatt elsősorban ezekre vadásztunk:

dan-0.jpg

Aztán történt, hogy a szövetség – kicsit nagyképűen – úgy gondolta, hogy ideje a szponzorszerződések terén kicsit megregulázni a játékosokat, nehogy már ne jelenhessenek meg a szövetség szponzorainak kommunikációjában a spílerek csak azért, mert esetleg ők egész más cégekkel kötöttek egyéni megállapodásokat. Csakhogy a dán játékosoknak van egy érdekképviseleti szervezete, ezzel volt a szövetségnek egy korábbi szerződése, többek között pont az ilyen válogatottat is érintő érdekütközések kezeléséről.

Ez az, amit a szövetség most sutba vágott, és közölte, gyertek fiúk a csapatba, de aztán senki ne reklamáljon, ha esetleg feltűnik a képe a válogatott mezgyártójának reklámjában, mert mi erre szerződtünk velük, jóvan? A többit oldjátok meg, ahogy tudjátok. Ja, hogy te egyéni szerződést kötöttél mással? Hát az a te bajod...

(Mellékszál, de pont ezek miatt az ütköző szerződések miatt szűnt meg az, hogy a válogatottak egyencipőben játszanak, azt már a játékosok hozzák maguknak, kinek mi a legkényelmesebb - magyarul, ki fizet érte nekik.)

A játékosok szervezete viszont visszaszólt, hogy nekik élő szerződéseik vannak, nem tehetik, fel is ajánlották, hogy a korábbi szerződést terjesszék ki az eheti két meccsre, és akkor legalább idő lesz megoldani a problémát. A szövetség pedig erre közölte, hogy: nem! Szerintem inkább kényszerből, talán így szerződtek a mezszállítóval, de ezt csak ők tudhatják. Így most kénytelenek voltak toborozni, mert ha nem állnak ki a Szlovákia elleni barátságos-, és a Wales elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, azzal négyéves eltiltást kockáztatnak, azaz se EB, se VB nem lesz 2020-ban és 2022-ben. A kapitányt felmentették e két meccs alól, mivel méltatlan volna hozzá, és olyan játékosokból toboroztak egy csapatra valót, akik a válogatott környékén sem jártak, és nem tagjai ennek a bizonyos "szakszervezetnek". Lényegében nem maradt nekik más, mint másod- és harmadosztályú félprofi bálnavadászok, itt a csodás névsor. Tegye fel a kezét, aki nemhogy ismerné valamely játékost, de akár hallott már valamely csapatról (személyes kedvencem a dallamosan csengő Taarup Paarup csapata):

dan-2.jpg

A legszebbet a végére hagytam. Ez a szedett-vedett csapat (jó ne becsüljük le őket, mégiscsak dánok, akik a strandról beugorva is bármikor nyernek egy EB-t, ha úgy hozza a szükség) valahogy összeállt és el is indultak Pozsonyba, lejátszani a Szlovákia ellen esedékes meccsüket. Az újdonsült (ideiglenes) dán kapitány első nyilatkozata úgy szólt, hogy egyik játékost sem ismeri, először a repülőgépre lépve találkozott velük.

Mivel az egész ügy a mezgyártók körül indult, talán külön íze van a képnek, ahogy tréning és egyenruha nélkül, farmerben, pulcsiban várják a pozsonyi reptéren a helyi BKV-buszt, ami majd beviszi őket a városba. Megérte tehát kiállni a szövetségi szponzorért, amelynek ezek szerint üres a raktára.

dan-1.jpg

Igen, ez a jelenlegi dán válogatott. Remélem, azért a meccs előtt be tudnak ugrani egy helyi Tescóba legalább valami egyenpólót vásárolni. Majd a mama hímez rá zászlót/címert vagy valamit, filctollal meg rávésik a számokat és a neveket a hátuljára.

A kép forrása a DanishFooty Twitter-oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr6714223029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása