KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Mbappé 10-szer annyi pénzt kért egy aláírt kártyáért mint Cristiano Ronaldo?

2018. szeptember 19. - Beniiiiii

Ha hinni lehet az iparági pletykáknak, a következő történet körvonalazódik. Felvezetésként azért azt tegyük tisztába, hogy a játékosok, akik aláírják a Panini és a Topps kártyáit (legyen az matricás vagy on-card, focis- vagy más sportkártya), pénzt kapnak ezért. Amikor Neymar leszerződött 600 matrica aláírására (amiket a kártyákra ragasztanak), darabonként 83 dollárt kapott érte a Paninitől. Cristiano Ronaldoval már ezer aláírásra szerződött a Panini, darabonként 176 dollárért. Ezek eddig tények, hiszen a szerződések kiszivárogtak. Messiről pontos összeg nem került napvilágra, de többször is felröppent egy 200-300 dollár közötti darabár, legalábbis erről tárgyaltak, de, hogy a végén mennyiben állapodott meg vele a Panini, az máig titok.

2018-09-19.jpg

Mbappé már előkészített szerződést ment volna aláírni a Paninihez, 50 dolláros darabárról, amikor is az ügyvédje utánanézett, hogy milyen áron mennek az eBayen az aláíratlan lapjai, és visszatáncoltak. Majd közölték a Paninivel, hogy darabonként inkább kétezer dollárt kérnek. Igen, uszkve félmillió forintot. A Panini nyilván nem teremthet precedenst és nem fizethet ennyit egyetlen játékosnak, úgyhogy náluk egy darabig Mbappé aláírt lap nem lesz (Futerában most jelent meg 1/1 aláírtja – igen egyetlen darab az egész sorozatban). Bár, ha igazak azok a pletykák, hogy az Immaculate sorozathoz Zidane-nak 500 dollárt kínáltak aláírt kártyánként… ki tudja, lehet, hogy mégis csak megállapodnak.

2018-09-19-ebay.jpg

Mitől is olyan drágák Mbappé fociskártyái? Nem mind az, de az alacsony számozásúak a prémiumsorokból csillagászati összeget érnek. Az ok pedig nyilvánvaló: spekuláció, akár a tőzsdén. Zseni, világbajnok és még roppant fiatal, benne van egy csomó BL-győzelem, vb- és Eb-cím... lehetősége. És ez a lehetőség elég ahhoz, hogy jópáran ebbe fektessék a pénzüket, akár élelmes amerikai gyűjtőre gondolunk, aki a legritkább vagy legértékesebb baseball-kártyák árából indul ki, akár "kínai páncélszekrényre". Igen, van benne kockázat, ha például elfelejt focizni, vagy súlyos sérülés miatt kénytelen abbahagyni, de a spekuláns gyűjtők (jó, inkább hívjuk őket befektetőnek) most az új Pelét látják benne. Ezért gondolhatja úgy a menedzsere, hogy már most minden fillért megfognak a sportkártyákból is, amit lehet. Nyilván aláíratlan lapokra nincs hatásuk, azért az UEFA-nak, a FIFA-nak, a nemzeti szövetségeknek vagy a klubcsapatoknak jár jogdíj. De az aláírás az más, ők ott tudnak pénzt fogni rajta. Ha nem tudnánk, mennyit jótékonykodik, tán még csúnya gondolatok is megfordulhatnának a fejünkben.

(Fotó: instagram.com/paniniamerica és eBay)

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr7114249673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negyzola 2018.09.19. 19:28:32

Nagyon érdekes, köszönöm, hogy ilyen tartalmakat osztasz meg nekünk!
süti beállítások módosítása