KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Dobozonként két aláírt az új Donrussban!

2019. január 09. - Beniiiiii

Pár napja vettük sorra mi várható idén, de a Panini-termékek kapcsán csak találgatni tudtunk, hiszen hivatalos bejelentés nem volt. Ezidáig. Ugyanis magyar idő szerint tegnap késő este bejelentették a Donruss Soccer-széria harmadik sorozatát, a (hivatalosan) 2018-19-et. Ha beleássuk magunkat a részletekbe, elég jól látszik, hogy a Panini egy kicsit igazodott a kifulladó piachoz, és rengeteg kártyát pakolt bele, nevezetesen egy Select árszitű dobozból 360 kártya jön. Igen, ötször több, mint egy Select dobozból, és majdnem kétszer annyi, mint egy 2016-17-es Donruss dobozból. Az alapkártyákból tehát idővel rengeteg lesz, a 200 darabos alapsort tehát jóval könnyebb (és olcsóbb) lesz kigyűjteni.

2019-01-19-1.png

Ráadásul dobozonkénz már nem egy, hanem két aláírt lesz benne. Ez amennyire jó hír, annyira rossz is. A Panini ugyanis nem hülye, ha dobozonként két aláírtat ad, akkor vélhetően ezek többsége nem a topklubokból kerül majd ki, szóval hemzsegni fognak benne az FF Malmö, Galatasaray, Olympiacos, Villareal... tehát az inkább futottak még-csapatok játékosainak aláírtjai.

Ha úgy vesszük, hogy Select-árban fog megjelenni, akkor egy doboz a megjelenéskor 120 dollár körül lesz. Ha ezt visszaosztjuk a 360 kártyára, akkor kártyánként 100 Ft-os árszintet kapunk, ami már minden eddiginél közelebb van a nem prémium kártyák árához (főleg, ha a legutolsó vébésort nézzük - azzal kis ráhagyással már egyezik is). Azaz ezzel a sorozattal tényleg tömegek lesznek majd bevonhatók a megrögzött low-end gyűjtők közül is!

Néhány számszerű információ:
• Kartononként 12 doboz, dobozonként 12 csomag, azokban pedig egyenként 30 kártya (ez összesen 4320 kártya/karton... tessék a számot emészteni)
• dobozonként 36 inzert (minden tizedik kártya)
• dobozonként 36 parallel (minden tizedik kártya)
• dobozonként 24 "rated rookie" kártya, továbbá 12 optic parallel
• és ahogy már említettem, dobozonként nem egy, hanem 2 aláírt!
• Az alapsor 200 lapból áll, ebből 25 db ritkább rookie, 9-féle paralleljük lesz.
• Az inzertsorok közül a Press Proof sornak 7, a többi javának pedig 3 parallelje.

Ha a dizájnt nézegetjük, visszajönnek az első Donruss-sorozatból már ismert kis labdácskák, az aláírtak pedig természetesen ismét matricásak lesznek. Azt is tudni, hogy elég sok inzert-lap hobby-exkluzív lesz, nincs kétségem afelől hogy más kiszerelésekben idővel további exkluzív lapok is fel fognak tűnni.

Nem kezdek hosszú elemzésbe a fociskártya-piac elinflálódásáról, de a Panini szerintem a lehető legjobbat tette azzal, hogy egy olyan sorozattal jött ki, amely a kártyánkénti ár tekintetében, első alkalommal már simán összemérhető a nem prémium sorozatokkal. Ha pedig azt veszem, hogy ebben két aláírt található dobozonként, továbbá számozott paralellek is szép számmal, ráadásul egy teljes kigyűjtött nem prémiumsorozat bekerülési költségéért minimum három, de inkább négy ilyen doboz is vehető (az már összesen 1440 kártya, 8 aláírttal), akkor talán ez a legmegfelelőbb arra, hogy új gyűjtőket lehessen elcsábítani a prémiumsorozatok világába. Én ritkán szoktam dicsérni a Paninit, de most az első információk alapján úgy tűnik, nagyon rászolgáltak.

Megjelenési céldátum: április 10.

Bővebb infók a Carboardconnection-ön: https://www.cardboardconnection.com/2018-19-donruss-soccer-cards
és a Steel City Collectibles honlapján: https://steelcityscoop.com/2019/01/08/inside-scoop-2018-19-panini-donruss-soccer/

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr9814550232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása