KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Milyen focis sorozatok várhatók 2019-ben?

2019. január 05. - Beniiiiii

Mivel a normál sorozatokat nem szokták ennyire előre bejelenteni, így leírhatnám, hogy biztosan lesz FIFA365 meg Champions League Match Attax, de minek, ezekről úgyis időben értesülni fogunk. Csak annyit tudunk biztosan, hogy februárban jön a Topps-tól egy Champions League MA Extra sor. Reméljük, itthon is elérhető lesz. (Őszintén? Én kétlem, mivel az alapsorozat speciális szettjeit tartalmazó nagy fémdobozokat sem hozták el ide, a világ végére.)

Sokkal izgalmasabbnak tűnik azonban a prémiumpiac. A Topps már néhány sorozatot bejelentett, a Panini meg egyelőre sejtelmesen hallgat, de azért róluk is tudni (na jó, inkább sejteni) ezt-azt.

Topps Chrome Bundesliga Soccer

Melyben remélhetőleg néhány magyar játékost is viszontlátunk, de erre nem nagy az esély, ugyanis az alapsor csupán 90 kártyából fog állni. Igen, 18 Bundesliga csapatra, ami csapatonként átlag 5 kártyát jelent. Dobozonként ugyan 72 kártya jön belőle (ebből egy aláírt), talán odafigyeltek és az inzertsorokban mások lesznek, mint az alapsorban. Szemre ugyanaz, mint a Premier League és a Champions League Chrome sorok. Megjelenését most halasztották el január 16-ról február 20-ra. Ja, és náluk Pulisic még Borussia játékos lesz, pedig pár napja igazolt a Chelsea-be. Mit mondjak, tipikus Topps…

2019-01-05-a.jpg

Topps Finest UEFA Champions League Soccer

60 kártya dobozonként, két miniboxra osztva, azokban egyenként egy-egy aláírt. Kábé, mintha Showcase-t bontanánk, ám vélhetően ezek nagyságrenddel jobb minőségű lapok lesznek. Egy külön die-cut Messi sor is várható belőle, melyből aláírt is lesz. Február 20-ra ígérik, de komoly pénzt tennék rá, hogy ez is csúszni fog, tavaly például az elődöntők idején jelent csak meg a Topps prémium BL-sora.

Topps MLS Major League Soccer

Nikolic-vadászok figyelem! Nomeg talán lesz Sallói, Stieber, Németh, minimál eséllyel Baráth is. És biztosan lesz Zlatan és Rooney is benne. Viszont kapaszkodjatok meg! A dobozonkénti 192 lap ellenére csupán 3 relic (azaz jó eséllyel mezdarabos) lapot ígérnek, de aláírtról egyelőre egyetlen szó sincs. Meg is erősítették, hogy aláírtakról nem tudnak még mit mondani. Ha pedig nem lesz benne, akkor ezt biztosan nagyon kevesen fogják bontani. Bejelentett megjelenése április 17.

2019-01-05-e.jpg

Topps Museum Collection UEFA Champions League Soccer

A felállás szinte azonos az ideivel, 8 kártyás dobozok, azokban 1 aláírt, egy mezdarabos aláírt és egy mezdarabos, ezeken felül 2 parallel és 3 base lap. Ezt is április 17-re ígérik, ám ha a Chrome-mal csúsznának, nem kétséges, hogy ezt is odébbtolják.

2019-01-05-f.jpg

Topps Museum Collection Bundesliga Soccer

A felállás teljesen azonos a BL-sorral, szemre a dizájn is. Bejelentett megjelenési dátum még nincs, nem csodálkoznék ha a rebesgetett tavaszi megjelenésből nyár vagy ősz lenne.

2019-01-05-g.jpg

PANINI

Még semmit nem tudunk! Legalábbis hivatalosan. Ugyanis a Panini még egyetlen sorozatot sem jelentett be 2019-re. Azonban eljutottak hozzám olyan információk, ami szerint ez egyáltalán nem a véletlen műve, és a Panini lassítani készül a focis prémiumpiacon. Mégpedig egy az augusztusi Cleveland-i National Convention-ön elég sok mindent elkotyogó belsős ember szerint azért, mert észrevették, mennyire szétinflálták a focis piacot, túl sok sorozatot jelentettek meg, és már a jobb lapok is csak piha pénzért adhatók el a másodlagos piacokon. Ezen szeretnének változtatni. Szintén onnan származó információk alapján ez várható tőlük:

– Az Impeccable Soccer sor már előkészítés alatt van, de még nem döntöttek róla megjelentetik-e. Ez körülbelül az Immaculate-tel egyenértékű vagy kicsit a feletti sorozat. Kosarasban 9 kártyás dobozok jelentek meg darabonként 5 aláírttal. Mivel ezen már dolgoznak, nem hiszem, hogy idén akár a Flawless, akár az Immaculate, Black/Gold vagy Noir sorokat folytatnák, de persze ki sem zárható.

2019-01-05-h.jpg

Prizm sorozat idén nem lesz, hiszen se EB, se VB nincsen 2019-ben.

Donruss: valami itt is előkészítés alatt van, a Nationalen annyit sikerült megtudnia egy ismerős gyűjtőnek, hogy valamilyen „különleges Donruss” sorral készülnek. Szerintem ez a Donruss Optic sor lehet, amely már nem papírkártyás kivitelű, a base lapok is a Prizmhez hasonlóan (úgy szokták mondani, hogy lakkozottak, de tulajdonképpen) plasztik felületűek.

2019-01-05-i.jpg

Update: A friss Donruss sort pár nappal cikkünk után már be is jelentette a Panini, nem pont úgy, ahogy jósoltuk, de "Optic" parallel lapok azért lesznek benne.

Select: lehet, hogy megtörik a hagyományt és ez évben nem jelenik meg, minden attól függ, hogyan alakul a piac. Ezt erősíti az is, hogy a Select eddig rendre télen jelent meg, és most semmi hír róla. Meg minek bajlódnának vele, amíg a legutolsó elég jól pörög. Márpedig számos amerikai breaker napi szinten bontja még a kartonokat belőle.

Premier League prémiumsor: ez viszont biztosan lesz, még nem tudni milyen márkanév alatt, de mivel ez évtől már a Panini adja ki a PL-sorokat (és nem a Topps – tőlük liciten nyerték el), kizártnak tartom, hogy ne jönnének elő egy (vagy akár több?) Premier League sorozattal.

Persze a fentiek elcsípett vagy éppen háttérbeszélgetéseken elhangzott félinformációk alapján született spekulációk, de ezek a hírek terjednek, másra pedig hivatalos bejelentés hiányában nem hagyatkozhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr9814538688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása