KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Már a matricás aláírásokat is hamisítják

Légy résen!

2018. december 08. - Beniiiiii

Ezt a kártyát eBay-en árulják most is. Eredetinek néz ki, nem? Hiszen ott figyel rajta a matrica, azon sziluettesen látszik a hologramos felirat, hogy "Topps certified autograph issue", mi baj lehet? Ráadásul ebben a sorozatban jelent is meg Eli-aláírt kártya, ami valahogy így is nézett ki...

2018-12-07-01.jpg

Egy kétszeres Super Bowl-győztes aláírt kártyája sokakat érdekelhet, ránézésre stimmel is minden... Vagy mégsem? Az óvatlan vásárló nem biztos, hogy ránéz a checklistre, vagy megnéz minden apróságot, pedig az sosem árt. Ez itt alább ugyanis ennek a sorozatnak a hivatalos aláírt lapja:

2018-12-07-02.jpg
Akkor a fenti nem igazi? Így van, az egy hamisítvány, ráadásul több jel is árulkodik. Egyrészt már az gyanús kellett volna legyen első ránézésre, hogy miért ilyen zagyva rajta az aláírás alatti terület? Ugyanis jellemzően a Topps és a Panini is odafigyel rá, hogy az alnyomat ne zavarja a szignót: az a rész vagy egyszínű világos, vagy ilyen elmosódó fehér paca kerül oda, ahová a már aláírt matricát a gyárban "felnyalják". Hát a sorszámozása? Amiben a fentin semmi nem utal arra, hogy ez aláírt volna? Pedig szokott, alul, az igazin látszik is, hogy nem sima RH-val kezdődik, hanem RHA-val, és utóbbi A-betű hivatott jelezni, hogy ez bizony Autograph.

Node akkor mégis mi lehet, ha ennyire igazinak néz ki és mégsem az? Sajnos pár éve valakik elég sok, a gyárból kilopott, vagy hamis, utángyártott Topps-aláírómatricát árultak az eBayen. Vélhetően erre a kártyára is ilyen kerülhetett, és hogy ki írta alá, azt szerintem ne is firtassuk, már a családnév M-betűje szemet szúrhat azoknak, akik jól ismerik Eli aláírásait, és a keresztnév E-betűje sem szokott ennyire ívelten kezdődni...

Tanulság nincs, azon kívül, amit már minden gyűjtő megtanult, akit egyszer is átvágtak: Soha nem lehetünk elég gyanakvók.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr9014451074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása