KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Megjelent az új Futera - és természetesen megint tele van hamis aláírásokkal

2020. április 20. - Beniiiiii

Korábban már sokat szidtam a Futerát, minden gyűjtő átkát. Angol nyelvterületen sok gyűjtő már csak Fakera-nak hívja (Fake = hamisítvány). Továbbra sem állítom, hogy szándékosan pakolnak bele hamis aláírásokat a méregdrága dobozaikba, de, hogy mindent egy aláírt papírra bíznak, semmit nem ellenőriznek és bármit megesznek, azt a gondosabb gyűjtőknek lassan nem veszi be a bele, és sajnos a kezdők közül a többség elég figyelmetlen, ami "offisül certifikát" az nekik megteszi.

Hát ja, kábé ugyanolyan ez, mint 30 euróért megcsípni az eBayen a Real Madrid BL-győztes csapatának aláírt mezét Bale-estül, C. Ronaldóstúl... a sok hülye százezreket fizet érte a Beckett- meg icons-certificate-tel, így kell ezt csinálni, ócsón, nem számít, hogy Johnny gyerek a használtruhaboltban vette, összefirkálta egy filctollal, a pincében az apja színes nyomtatóján csinált hozzá eredetigazolást, azt a színes csillogós hologramot meg egy csokipapírról vette, én vagyok a jani!

Bocs a kitérőért, de van, amikor az ember jobban jár, ha a saját szemének hisz. Ide tudnék hozni tucatnyi példát is, de szerintem elég ez az egyetlen egy darab. Akkor most jól nézzétek meg Bastian Schweinsteiger aláírásait a Panini kártyáin. Van köztük apró matricára írt, meg olyan is, ami ún. on-card, azaz magát a kártyát írta alá.

És akkor most nézzétek meg, mikkel próbálja a Futera megetetni a gyűjtőket. Nem, ez nem egy megkésett április elsejei tréfa, valóban ezek a hivatalos aláírt Futera kártyái:

2020-04-09-futera-schwein-1.jpg

Még csak nem is konzekvensek, de hogy közük nincs a fentiekhez, arra nagyjából mérget vehet bárki, aki túl van azon a szinten, hogy a saját nevét három X-szel írja alá. Az ideiből nem veszek több példát, felesleges, korábban már mutattam a Futera gyakorlatáról néhány szemléletes példát.

Jó gyűjtést, de ne erre a szemétre szórjátok a pénzeteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr7515626248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása