KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Szilveszteri sportkártya bakiparádé • 2017

2017. december 31. - Beniiiiii

Sokat kritizáljuk a sportkártya-gyártókat év közben, pedig ott is emberek dolgoznak, olykor tévednek. Mostani 15-ös válogatásunk nem azért született, hogy sokadszor is kipécézzük őket, amiért milliónyi darabból egyik-másik nem stimmel, hanem hogy év végén szórakozzunk. Hiszen csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, ők pedig termelnek rendületlenül.

Listánk teljesen szubjektív, a legjobbak maradnak a végére! Nemrég indult blogunk ezzel kíván nagyon boldog új évet minden olvasójának, az 1/1 legyen veletek 2018-ban is!

15. Marcel Schmelzer portugál!

Az idei Topps Match Attax Champions League 2017/18-as sorozatban jelent meg ez a gyöngyszem:

15-schmelz.jpg

 

14. Mit keres egy Flawless kártya egy Immaculate dobozban?

Pedig a kép közepén látható Porzingis Patch-AU egy Immaculate Basketball dobozból bújt elő!

14_porzingis_flawless_immaculate.jpg

 

13. Nem szúrta ki a szemüket?

Ez talán több egyszerű hibánál, de nem a Panini minőségellenőrei, hanem gyűjtők szúrták ki először, hogy Dak Prescott aláírásai mintha túlságosan is hasonlítanának egymásra. Mivel autopennel készültek. Az egészet a játékos ügynökére fogták, mondván az irányítóhoz el sem jutottak a kártyák, aki persze azonnal beült a kamerák elé, és élőben írta alá az összes kártyát, amit a Panini a pórul járt gyűjtőknek cserébe kiküldött.

13_prescott_2.jpg

 

12.Match Player-worn

A Panini valamiért imád megmagyarázhatatlan darabokat tenni a legritkább kártyákba, sokszor a mezgyártók emblémája kerül bele (ezt máig nem értem, hacsak nem fizetnek nekik érte), és az amerikai major sportoknál nagy divat a mezek nyakánál található cetliket a kártyákba tenni. Ami csak akkor ciki, ha az nem eredeti, ugyanis Dan Marino és John Elway alá olyan márkák jelzése kerül, amelyek csak szurkolói mezeket gyártanak. Az egészben a legviccesebb, hogy a Panininél arra célozgattak (egyértelműen nem merték kimondani), hogy egy mosodai munkás hibázhatott, aki összecserélte azokat, és szánják-bánják, azok bizony csak "player worn" darabok.

12_nfl.jpg

 

11. Egy kis időutazás

Edward Charles Ford gyönyörű 1/1-ébe szintén egy márkajelzés került. A kártya "Authentic Game Used" darabot ígér. Csakhogy ez a Majestic sporszergyártó logója, amely 1982-től gyárt mezeket a Major League Baseball számára. Ford viszont 1967-ben visszavonult.

11_memorabilia.jpg

TOVÁBBI 10 BAKI HAJTÁS UTÁN!!!

10. Dalvin Cook...

Aki sajnos soha nem volt a Michigan játékosa.

10_dalvin_cook_nem_michigan.jpg

 

9. C-3PO fiú vagy lány???

Ez ugyan nem sportkártya, de a Topps Amerikában évtizedek óta jelentet meg Star Wars sorozatokat is. Nos, az egyiken egy kicsit megcsúszott a grafikus keze. Így immáron biztosak lehetünk benne, hogy a protokoll droid bizony hímnemű. A hibát javították (balra az eredeti, jobbra a javított változat), vagyonokat mégsem ér, sok ezer került a dobozokba belőle.

09_c3po.jpg

 

8. Russel Wilson /25 = /75 ???

A Seahawks irányítójának kártyája ugyan nem számozott, de eme inzertsor AU lapjait a Panini mindig is /25-ösként hirdette. Csakhogy egyedül a Beckett több, mint 75 darabot grade-elt (azaz vizsgált be) belőle.

08_25-os_beckett_75-ot_gradelt.jpg

 

7. Észak Dél ellen

Az még rendben van, hogy egy focihoz esetleg nem értő gyári melós fordítva teszi az olasz patcht Buffon kártyájába. De hogy valaki az amerikai zászlót sem ismeri???

07_mas_2.jpg

07_forditott_patch.jpg

 

6. Merre van az arra?

Wayne Rooney aláírt matricáját ugyanis sikerült erre a gyönyörű 1/1-re fejjel lefelé felragasztani.

06_rooney_upside_down.jpg

 

5. Magic Johnson mint fehérbőrű baseball-játékos!

Ugyanis a Paniniél egy roppant képzett és elővigyázatos alkalmazottnak sikerült több száz Magic Johnson aláírt matricát egy macskajancsi baseball-játékos lapjaira ragasztania.

05_magic.jpg

 

4. Tesó-tesó, nem mindegy?

A 2016-os Adrenalyn XL EB-sorozatban jelentek meg azok a kártyák, amelyeken Taulant Xhaka helyett a testvére, a jóval ismertebb, már az Arsenalban játszó Granit Xhaka képe szerepel. Aki amúgy szintén játszott az EB-n, csak a svájci válogatottban.

04_xhaka.jpg

 

3. "The autograph is guaranteed by Panini America Inc."

Abban legalább biztosak lehetünk, hogy nem hamis!

03_au_hiany.jpg

 

2. Super Mario

Mario Götze mezdarabos kártyája (kivételesen Topps-termék) fogalmazzunk úgy, hogy "izgalmasra" sikerült. Ugyan korábban Bayern-játkos volt, onnan tért vissza korábbi klubjához a Borussia Dortmudhoz, azaz simán lehetne az övé... Ha éles szemű gyűjtők nem szúrták volna ki, hogy ez bizony hímzett címer, a kártya jobb felső sarkában "Game used memorabilia" szerepel, ami azért sem stimmel, mert a Bayern meccsmezein elég régóta egy kemény gumiból készült vasalt logó szerepel. Szóval lehet, hogy Mario valamelyik este egy régi bayernes szurkolói mezben társasjátékozott? Mert akkor stimmel.

02_jersey_fail.jpg

  

1. 10 dekával több lett. Maradhat?

Szokták kérdezni zöldségesnél és felvágottas pultnál olykor. A Panini nem kérdezett, egyszerűen betette a csomagokba ezt a 11/10-es Ibaka kártyát.

01_ibaka_11-10.jpg

ITT PEDIG A FOLYTATÁS, A 2018-AS SZILVESZTERI BAKIPARÁDÉ, 25 ÚJABB KÁRTYÁVAL!

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr113536121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2018.01.01. 22:15:40

Nagy pöcs volt, aki ezt a posztot a C-3PO-s kártyával tette ki a címlapra...
süti beállítások módosítása