KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

25 milliót keresni sportkártyával órák alatt? Simán!

2018. augusztus 05. - Beniiiiii

E blogon főleg focis kártyákkal foglalkozunk, és néha bizony szembesülünk azzal, hogy a sportkártyák világának ez bizony egy nagyon aprócska szelete, sok helyről nem is látszunk. Nem a jóval népszerűbb és szélesebb körben gyűjtött kosaras- vagy NFL-sorozatokra gondolok, hanem minden sportkártyák eredőjére (na jó, fogalmazzunk jótékonyan úgy, hogy a világviszonylatban először komolyan hódító) Baseballra.

A Topps 24 órás TOPPS NOW sorozatát mi főleg focisban figyeljük, de azoknál százszor több baseballos kártyát jelentetnek meg benne. Napjaink legfelkapottabb baseball játékosa, Shohei Ohtani aláírt memorabilia lapjait e sorozatból pedig pillanatok alatt elkapkodták. Jó, persze, összesen 4-féle parallelt adtak ki belőle, /25-öst, /10-est, /5-öst és az egy darab 1/1-et, azaz összesen 41 darabot, de milyen áron? A legolcsóbb 1500, a legdrágább pedig 8000 dollárba került, átlagáruk 2200 dollár, azaz több, mint 600 ezer forint. Könnyedén kiszámolhatjuk, hogy ez összesen 90 ezer dolláros bevétel, azaz 25 millió forint.

othani_jomeret.jpg

Rémisztő? Magyarországról, vagy focis kártya gyűjtőként lehet az, de ez még mindig aprópénz ahhoz képest, amennyiért Ohtani kártyái mennek. Egy aláíratlan /99-es parallel ára normál esetben 500-600 ezer forint, jelenleg van kártyája, amit az eBayen több, mint ötmillióért árulnak. És tegyük hozzá, ez csak az általunk látható másodlagos piac, mert a javuk, előttünk zárt gyűjtőközösségekben cserél gazdát, vagy rég kínai befektetők páncélszekrényének mélyén lapul "jobb időkre várva".

Ohtani persze olyan az egyszeri baseball-gyűjtőnek, mintha mi összegyúrnánk Messit és Ronaldót, napjaink legfelkapottabb sztárja, ám akkor sem árt, ha néha szembesülünk a nagyságrendi különbséggel, és bízunk benne, hogy egyszer a focis kártyák népszerűsége is eléri ezt a szintet. Lehet, hogy tíz-húsz év múlva már nem fogunk kesernyés mosollyal tekinteni rá, ha "csak" egy /99-es parallel jön egy bontásból, hogy jó-jó, de jöhetett volna jobb is...

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr1914162995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása