KÁRTYAGYŰJTŐ BLOG • Focis- és kosaraskártyák, meg minden sportkártya, ami magyar!

Kártyagyűjtő

Sajnos már a mezdarabos kártyákat is hamisítják

2019. január 08. - Beniiiiii

Nemrég írtunk arról, hogyan hamisítják a matricás aláírtakat egyesek, most pedig szomorúan látjuk, hogy már a mezdarabos kártyákat is. Ezt a képet nemrég osztották meg:

2019-01-08-a.jpg

Hol a probléma? Valóban tetszetős címerdarab figyel rajta, egy BL-labda részlete. Csakhogy /99-es ritkaságú lapon nem ilyen szokott lenni, nagyon nem. Ilyen különleges címerrészlet 1/1, #/5-ös vagy #/10-es lapokra való. Rövid keresgélés után nyilvánvaló (ilyenkor érdemes eBay eladott kártyákra keresni), hogy a /99-eseben bizony egyszerű fehér mezdarab szokott lenni, a Panini nem csinál olyat, hogy az egyikbe hirtelen, csak úgy mást tesz, íme:

2019-01-08-b.jpg

2019-01-08-c.jpg

Sajnos korábban már volt egy hasonló hullám, akkor kosaraskártyákban cserélték ki az egyszínű mezdarabokat szurkolói mezekből kivágott címerdarabokra. Amíg ezt valaki magának csinálja, addig a maga dolga, a probléma ott kezdődik, ha ezeket elkezdik árulni, és a gyanútlan gyűjtő hamisított kártyát vesz. Kosaraskártyákból márpedig sajnos sok hamisítottat adtak el, viszonylag magas árakon.

Az alábbi képen további, házilag eszkábált eredetileg sima egyszínű mezdarabot tartalmazó számozatlan base-lapok láthatók:

2019-01-08-d.jpg

Ezek mind hamisítványok.

Megintcsak fel kell elevenítsük a tanulságot, ha valami túl olcsó, vagy túl rendhagyó, vagy túl jónak tűnik ahhoz képest ami megszokott, amit már ismerünk, mindig gyanakodjunk és ne sajnáljuk az időt utánanézni, hogy nem csak a szemünk vagy a memóriánk csal meg bennünket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kartyagyujto.blog.hu/api/trackback/id/tr3214546966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása